Home » Gezondheid » Zorgvoorzieningen

Zorgvoorzieningen

Er zijn veel redenen om naar een verzorgingstehuis of een zorginstelling te verhuizen. Ziekte, ouderdom of een handicap. Het kan voorkomen dan mensen eenzaam raken of behoefte hebben aan toezicht. Meestal zijn het meerdere factoren die een rol spelen en het noodzakelijk maken dat mensen niet langer zelfstandig kunnen wonen en zorg nodig hebben. Er bestaat echter wel een verschil tussen een zorginstelling als zorginstelling Veldhoven, een verpleeghuis en een verzorgingshuis.

 

Verpleeghuis

Wanneer mensen niet langer voor zichzelf kunnen zorgen of niet normaal kunnen leven, kan het noodzakelijk zijn om naar een verpleeghuis te verhuizen. Zij krijgen dan voor een bepaalde tijd dag en nacht deskundige hulp. Er wordt gekeken welke hulp noodzakelijk is en de conditie van de desbetreffende persoon wordt beoordeeld. Wanneer het nodig is, dan kan er beroep worden gedaan op een huisarts die in de verpleging werkzaam is. Men heeft hier recht op privacy, maar er worden wel veel gezamenlijke evenementen georganiseerd. Er wordt vaak gezamenlijk gegeten en men verblijft in een gezamenlijk leefruimte.

 

Verzorgingshuis

Normaal woont men zelfstandig in een verzorgingshuis en heeft men ook dezelfde privé omstandigheden als in een persoonlijke woning. Maar de mensen die daar wonen worden wel verzorgt indien nodig, er zijn bijvoorbeeld mensen die op een bepaald tijdstip een injectie moeten hebben, hulp nodig hebben bij het verkleden of zichzelf niet kunnen wassen. In een verpleeghuis zijn dag en nacht mensen beschikbaar om hen hiermee te helpen. De maaltijden worden altijd netjes op de kamers gebracht of er kan gezamenlijk gegeten worden in de eetzaal. Voor de medische zorg is er een huisarts en indien nodig wordt er een deskundige ingeschakeld.

Rate this post

Plaats een reactie