Home » Huis » Zonnewerende glasfolie

Zonnewerende glasfolie

zonlinchtHeb je ook wel eens last van teveel licht? Zonwerende glasfolie is daarvoor de oplossing. Deze folie bestaat uit een Polyester filmlaag welke opgedampte metaallagen bevat. De metaaldeeltjes reflecteren de zon en houden de zonnestralen tegen. Het effect is dat licht gewoon binnenkomt maar zonlicht wordt geblokkeerd.

 

Energie besparen

Bijna ieder kantoor is wel voorzien van een airco. Wanneer zonlicht binnenkomt, dan neemt de temperatuur toe. Hierdoor moet de airco harder gaan werken om het temperatuurverschil te compenseren. Zonwerende glasfolie houdt het zonlicht tegen en dus ook de warmte van het zonlicht. De airco kan rustiger aandoen en dat bespaart een hoop energiekosten.

 

Minder schadelijke UV straling

UV straling is schadelijk, dat weet iedereen. Hoe meer en hoe vaker je hieraan blootgesteld wordt, hoe groter de kans dat je hier een huidaandoening aan overhoudt. Zonder dat je het weet laat normaal glas een percentage UV straling door. Je kunt je natuurlijk gaan insmeren met een zonnebrand maar de UV straling buiten houden met een slimme zonwerende glasfolie is natuurlijk een veel beter idee. Naast de gezondheidsrisico’s is er nog een voordeel. Meubilair zal niet meer verkleuren door de UV straling. Uw dure meubelen blijven dus hun kleur behouden.

 

Net zo veel licht

Het eerste wat veel mensen denken is dat een zonwerende glasfolie veel licht gaat tegenhouden maar dat is niet waar. Van binnen merk je het verschil qua lichtintensiteit niet. Alleen het zonlicht wordt tegengehouden welke vaak als hinderlijk wordt ervaren. Zonlicht kan hinderlijk zijn omdat het ervoor zorgt dat je met je ogen moet knijpen. Bovendien gebeurt het vaak dat je het scherm van de tv of monitor niet meer goed ziet. Kortom, je huis of kantooromgeving wordt niet donkerder. Het zicht wordt niet beperkt en je kunt nog net zo goed naar buiten kijken als voorheen.

 

Schoonmaken

De zonwering is eenvoudig schoon te maken. De zonwerende folie is namelijk op dezelfde manier te reinigen als een normale ruit. Ook de glazenwasser heeft dus geen speciale instructie nodig.

 

Proefplaatsing

Wanneer je nog niet helemaal overtuigd bent dan kun je bij Sunblock.nl een gratis proefplaatsing aanvragen.

 

Rate this post

Plaats een reactie