Home » online daten » Zo krijg je sterke en gespierde benen!

Zo krijg je sterke en gespierde benen!

Bijna iedereen die fitnesst of gaat fitnessen vind het belangrijk om mooie, getrainde benen te hebben. Nu zijn er een aantal verschillende invloeden die dit kunnen waarmaken of juist tegenhouden. Je vindt hieronder wat deze invloeden zijn.

 

Training

Wanneer je graag sterker wil worden en dus meer gewicht wil kunnen liften, kun je het beste ervoor kiezen om ongeveer 4 of 5 sets van 4-8 herhalingen te doen per oefening. Wil je liever dat je spieren groeien dan kun je kiezen om 3-4 sets van 8-12 herhalingen te doen. Als je traint om sterkere spieren te krijgen kunnen deze ook gaan groeien. Train je om je spieren sterker te laten worden dan hoeft het niet altijd zo te zijn dat je spieren ook daadwerkelijk groeien. Als je echt wil dat je spieren groeien en sterker worden moet je niet bang zijn om hele zware gewichten te pakken. Maar echt heel zwaar. Het moet zelfs zo zijn dat de laatste paar herhalingen bijna niet meer lukken, dan weet je dat je goed aan het trainen bent. Heb je zelf moeite om te trainen dan kun je ook voor een personal trainer gaan, bijvoorbeeld bij Physiq fitness.

Voeding

Iets wat ook belangrijker is, misschien nog wel belangrijker is, is voeding. Wanneer je spiermassa op wil bouwen moet je zorgen dat je voeding hier ook op afgestemd is. Wanneer je genoeg producten eet met een hoge energiewaarden zullen je benen snel sterker en gespierder worden. Je moet een goede balans vinden tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Ja zelfs de koolhydraten! Koolhydraten geven je energie tijdens het sporten, dus het is belangrijk dat je hier niet te weinig van eet. Mocht je moeite hebben met bijvoorbeeld het binnenkrijgen van genoeg eiwitten dan kun je ervoor kiezen om eiwitshakes te nemen, maar dit zorgt niet perse voor meer resultaat.

Aanleg

Je hebt het vast wel eens gehad, je ziet andere mensen met mooie sterke, gespierde benen. Maar deze mensen zijn eigenlijk nooit in de sportschool te vinden. En jij traint zoveel mogelijk maar krijgt nog steeds niet dezelfde beenpartij. Dit komt omdat sommige mensen gewoon geluk hebben met hun benen en billen omdat ze hier gewoon de genen voor hebben. Vaak vergeten we dit als we ons vergelijken met andere. Daarom kun je dit beter niet doen en je gewoon focussen op jezelf en daar het beste van maken. Sommigen van ons moeten nou eenmaal harder ervoor trainen dan anderen. Kortom voeding en training hebben wel degelijk een grote invloed maar je genetische aanleg is van nog groter belang.

Rate this post

Plaats een reactie