Home » Educatie en werk » Zo beveilig je een bedrijfspand in 3 stappen

Zo beveilig je een bedrijfspand in 3 stappen

Denk je dat het beveiligen van een bedrijfspand lastig is? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, in dit artikel wordt in 3 stappen uitgelegd hoe jij jouw bedrijfspand het beste kunt beveiligen. Afhankelijk van hoe goed je je pand wilt beveiligen kun je deze stappen nog uitbreiden met een alarm- en camerasysteem.

Sloten en hangsloten

Elke slotenmaker kan beamen dat goede sloten stap 1 zijn bij inbraakpreventie. Helaas is het nog vaak zo dat sloten niet goed bevestigd zijn, in slechte staat zijn of heel erg verouderd zijn. Het is daarom belangrijk om sloten regelmatig te laten controleren en keuren door een goede slotenmaker.

Een handige tip; je kunt de reservesleutels in een kluisje bij de bank bewaren.

Ramen en deuren

Wanneer je eenmaal goede sloten hebt is het belangrijk om verder te gaan kijken naar de beveiliging van je pand. De ramen en deuren van het pand zouden ook goed beveiligd moeten zijn, anders kun je nog de allerbeste sloten hebben zonder dat ze van toegevoegde waarde zijn. Laat dievenklauwen monteren op zowel ramen als deuren. Wanneer deuren en ramen voorzien zijn van dievenklauwen of anti inbraakstrips kunnen ze niet zo gemakkelijk geforceerd worden. Het kost dan sowieso meer tijd om een raam of deur open te breken en juist omdat het meer tijd kost kan het ervoor zorgen dat de inbreker ondertussen alweer afdruipt.

Verlichting en hekwerk

Zijn alle deuren en ramen goed beveiligd? Heb je gecertificeerde sloten op de deuren zitten? Dan is het nu tijd om te kijken naar de mogelijkheden voor verlichting en een eventueel hekwerk voor het terrein om het bedrijf. Met goede verlichting kun je inbrekers afschrikken en ze daarnaast ook zichtbaar maken voor voorbijgangers. Met de juiste verlichting kun je de kans op inbraak verkleinen, helemaal in combinatie met een goed hekwerk. Wanneer een inbreker op een goed verlicht terrein over een hek klimt valt dit meteen op. Voor de verschillende mogelijkheden van hekwerken kun je terecht bij buitenbeveiliging.nl.

Rate this post

Plaats een reactie