Home » Financieel » Zelf je woning verhuren: 4 tips om succesvol je woning te verhuren

Zelf je woning verhuren: 4 tips om succesvol je woning te verhuren

Ga je op wereldreis of heb je een nieuwe baan in het buitenland? En overweeg je je woning tijdelijk te verhuren? Met deze 4 tips verhuur je legaal woning.

1: Verhuur je woning legaal op basis van huisbewaring

Door je huur- of koopwoning via huisbewaring te verhuren kun je bij terugkomst je woning betrekken. De huurder “huisbewaarder” bouwt geen woonduur op en huurbescherming is niet van toepassing. De huurder moet na het overeengekomen periode je woning verplicht verlaten.

2: Bereken de huurprijs van je woning op basis van de puntentelling

Zorg dat je de juiste huurprijs voor je woning vraagt. Door de puntentelling toe te passen weet je of je binnen de vrije of sociale sector mag verhuren. Dit is belangrijk. Vraag je een vrije sector prijs voor een woning die binnen de sociale sector valt? Dan kan de huurder via de huurcommissie een verlaging eisen.

3: Stel een borgsom op en sluit een extra verzekering

Ga je gemeubileerd en/of gestoffeerd verhuren? Neem dan een borgsom in het contract op en schrijf de kosten voor je inrichting af. Lees de voorwaarden van je inboedelverzekering. Sommige maatschappijen keren niet uit bij tijdelijk bewoning door iemand anders. Laat de huurder daarom een eigen verzekering afsluiten.

4: Maak een fotoreportage

Zorg voor duidelijke foto’s bij het in- en uitchecken. Door een fotoreportage kun je eventuele schade die door de huurder is aangebracht tonen. Door de inboedel voor en na de check-in te vergelijken kun je eventuele schade gemakkelijk tonen en discussies voorkomen.

Je huis verhuren is niet iets wat je dagelijks doet. Laat je daarom adviseren. Vraag een (verhuur)makelaar Amsterdam om vrijblijvend advies.

Rate this post

Plaats een reactie