Home » Educatie en werk » Zakelijke energie voor ZZP’ers

Zakelijke energie voor ZZP’ers

Voor bedrijven is zakelijke energie vaak een van de hoogste kostenposten. Jaarlijks kunnen zij een fikse rekening verwachten, waardoor de winst uiteindelijk minder wordt. Je kunt natuurlijk niet zonder energie, maar je kunt er wel slim mee om gaan. Vooral voor ZZP’ers is dit een flinke hap uit hun winst. Het is voor de ZZP’er daarom ook extra slim om zakelijke energie te vergelijken. Soms kun je al besparen door een ander energiepakket te kiezen. Heb je minder kosten? Dan houd je automatisch meer omzet over.

Dit artikel beschrijft drie factoren waar je als zelfstandige zonder personeel rekening mee kunt houden om je energiekosten omlaag te krijgen.

Verlaag je gebruik

Natuurlijk worden de kosten van je energieverbruik deels bepaald door de energieleverancier en het pakket dat je afneemt. Naast deze kosten heb je het verbruik deels zelf in de hand. Hoe minder je verbruikt, des te lager zullen de uiteindelijke kosten van je energieverbruik zijn. Het is dus slim om energiezuinige apparaten aan te schaffen en om apparaten uit te schakelen wanneer ze niet gebruikt worden. Het kan ook een optie zijn om vaker buitenhuis te werken indien dit mogelijk is. Stroom is vaak hetgeen wat het meest verbruikt wordt. Vandaag de dag staan er dag en nacht apparaten aan, denk hierbij aan computers, printers, radio en telefoons. Je kunt dit verbruik snel verminderen door deze apparaten uit te zetten op het moment dat ze niet gebruikt worden. Dit is zowel goed voor het milieu als voor je eigen portemonnee.

Kies het juiste pakket

Bij het opzetten van een eigen onderneming komt een hoop kijken. Je moet veel regelen en organiseren. Een groot deel van de ZZP’ers tekent snel een energiecontract wat zij voorgelegd krijgt. Dit hoeft niet altijd het beste pakket te zijn, soms is het te uitgebreid of juist het tegenovergestelde. De kosten kunnen hierdoor hoger zijn dan nodig is. Ga daarom vergelijken, zoek een pakket wat aansluit bij jouw verbruik en ga pas over tot tekenen op het moment dat je tevreden bent met je contract. Hoe beter het pakket aansluit bij het verbruik, hoe lager de kosten zijn.

Zakelijke energie voor ZZP’ers vergelijken

Er zijn verschillende sites, zoals bijvoorbeeld de website van Gazprom Energy, om zakelijke energie voor ZZP’ers te vergelijken. Zoals hierboven beschreven, is het erg belangrijk om het juiste energiepakket te kiezen. Vergelijk meerdere aanbieders, hun verschillende pakketten en de tarieven. Je ziet dat veel zakelijke energie pakketten opgebouwd zijn uit stroom en gas, maar niet iedere ZZP’er heeft ook gas nodig. Vergelijk de pakketten daarom uitvoering met elkaar, schrijf de voor- en nadelen op en leg alles naast elkaar. Wil je graag groene stroom? Neem dit dan ook mee in je zoektocht naar de juiste leverancier.

 

Rate this post

Plaats een reactie