Home » Huis » Wordt het een jongen of een meisje?

Wordt het een jongen of een meisje?

Zwanger zijn is natuurlijk hartstikke leuk. Een spannend gebeuren, zeker als je voor het eerst ouders wordt. Wellicht werd je binnen no-time zwanger. Het is ook goed mogelijk dat het wat meer moeite kostte om zwanger te worden. Of het nu makkelijk of moeilijk was, het blijft een euforisch moment als je erachter komt dat je zwanger bent. Zeker als je de 12 weken voorbij bent. De eerste 12 weken zijn namelijk het meest cruciaal. De kans op een miskraam is dan groter dan na die weken. Het speculeren kan dan pas echt beginnen. Zal het een jongen of een meisje worden. Welke namen gaan we hem of haar geven. Willen we het geslacht wel of niet van te voren weten. Verschillende vragen spoken door je hoofd. Terwijl je lichaam blijft veranderen en jij je kindje in je buik voelt groeien, moet je ook veel beslissingen nemen.

 

Wel of niet weten wat het wordt

Als je in verwachting bent van je kindje sta je altijd voor de vraag of je het geslacht wel of niet wilt weten. Voor de een is de keuze heel makkelijk en voor de ander helemaal niet. Het is natuurlijk heel makkelijk als je weet of het een jongen of een meisje wordt. Je kunt de babykamer erop inrichten, je kunt gericht kleertjes kopen en je hoeft maar één naam te bedenken. Tegenwoordig kun je door middel van een pretecho al zeven weken eerder achter het geslacht komen. Dit kun je onder andere doengirl-18918_640bij pretecho&zo. Anderen kiezen er bewust voor om het niet te weten. Zij laten zich liever verrassen. Voor beide keuzes valt wat te zeggen. Wil je het wel weten, dan kun je daar alles op aanpassen. Wil je het niet weten? Dan blijft het verzinnen van namen en het uitzoeken van geboortekaartjes dubbel zo leuk. Je kunt tevens alle oude gezegdes op je buik en lichaam los laten om zo te bepalen of je een jongen of meisje krijgt. Groeit je buik naar voren of gaat het veel op je heupen zitten? Je kunt hier natuurlijk niet voor de volle 100% op vertrouwen, maar het is wel leuk om te speculeren.

 

Spullen inkopen

Of je nu het geslacht wel of niet weet, spullen inkopen ga je sowieso doen. Het is natuurlijk makkelijk als je weet of het een jongen of een meisje wordt. Dat betekent echter niet dat je alleen maar blauwe of alleen maar roze kleren koopt. Vaak koop je veel neutrale kleding, grijs, wit en bruin zijn erg populaire kleuren. Als je niet weet wat het gaat worden, kun je geen rokjes of jurkjes gaan kopen. Dat trek je een jongetje namelijk niet aan. Ook de babykamer kun je gericht inrichten. Een witte babykamer met grijze accenten doet het overigens ook goed. Het meisjesachtige of jongensachtige kun je altijd later nog toevoegen.

 

Spanning

De zwangerschap is sowieso spannend, of je nu weet of het een jongen of meisje wordt. Je wilt natuurlijk dat het gezond is en dat de bevalling goed gaat. Als dat allemaal het geval is, dan maakt het geslacht helemaal niks meer uit!

 

Rate this post

Plaats een reactie