Home » Mode » Winkelen in Milaan

Winkelen in Milaan

Daar sta ik dan, op het vliegveld in Bergamo. Alleen. Klaar om met de bus naar het centraal station van Milaan te gaan. Het leek zo’n goed idee. Ik was er even goed klaar mee. Druk op het werk, geen vakantie terwijl om mij heen iedereen overal naar toe vloog. Ik wilde er even tussenuit. Tijd voor jezelf. Maar waar de meeste naar een of andere tempel in Thailand of Indonesië gaan, vind ik mijn heil in het shoppen. Je zou mij kunnen vergelijken met een shopaholic, ware het niet dat ik wel op mijn geld let. Maar ik ben helemaal in mijn element als ik in mijn eentje door de winkelstraten loop en in elke winkel op zoek ga naar de leukste items. Ik voelde ook dat ik alleen moest gaan en winkelen in Amsterdam was niet voldoende. Het klinkt gigantisch decadent, maar ik boekte snel een weekendje Milaan en voor ik het wist zat ik in het vliegtuig. Tegen een uurtje of tien ‘s avonds kwam ik aan bij mijn hotel. Een heerlijke kamer, waar ik een riant bad vol met schuim heb laten lopen. Een perfecte voorbereiding op de shopdag die mij te wachten staat.

 

Winkels, gladde Italianen en heerlijke koffie

Na een heerlijk ontbijt pak ik mijn spullen bij elkaar, koop ik een metro kaartje en ga ik op weg naar de Duomo. Het plein waar de prachtige, prominente kathedraal staat. Daarom heen wemelt het van winkels. Op Piazza del Duomo heb je al een aantal mooie winkels zitten. Dit is de straat links van de kathedraal. Deze straat gaat over in Corso Vittorio Emmanuele II. In deze straat vind je alle commerciële winkels. De H&M, de Bershka, Zara, Mango en de Pull & Bear. Loop je echter de andere kant op, met je rug naar de Duomo, en ga je dan naar links dan kom je op Via Torino. Een ware schoenenhemel. Deze straat beschikt over gigantisch veel schoenenwinkeltjes. Verder vind je er de Pimpky, nog een Mango en een paar leuke boetiekjes. Hier heb ik mijn elegante Italiaanse jas met bontkraag op de kop getikt. Die je, na wat onderzoek, ook in Nederland kunt kopen. Dat is dan weer jammer. Natuurlijk ben ik ook een kijkje gaan nemen in de gouden driehoek. Via Montenapoleone, Via Manzoni en Via della Spiga vormen samen deze beroemde driehoek. Straten die worden gevuld met de duurste winkels. De P.C. Hooftstraat is er niks bij. Helaas stond mijn budget het niet toe om hier eens een flinke buit binnen te halen. Ik moest op zoek naar de unieke boetiekjes en gezellige straatjes. Dit vond ik in de wijk Brera, de kunstenaarbuurt. Gezellige barretjes, kleine boetiekjes en de beste koffie die er bestaat. Genieten dus. De koffie is trouwens overal echt voortreffelijk. Net als de meeste Italiaanse mannen. Nu moet ik ook bekennen dat ik wel een zwak heb voor jongens die er goed gekleed bijlopen. Wat wel iets minder mag, zijn hun ontzettende charmes. Ze komen nog al wat slijmerig over, dat is eigenlijk een understatement. Iedereen die graag haar zelfvertrouwen terug wilt, ga naar Italië.

 

Een aanrader?

Een absolute ja. Milaan is heerlijk om te shoppen. Nu had ik ook nog het geluk dat het de laatste zondag van de maand was en dat er in de wijk Naviglio een gezellige markt was. Milaan is wel een industriële stad en minder gezellig als Rome of Florence, maar het is zeker het bezoeken waard. Voor alle meiden die eens lekker willen shoppen en ongegeneerd complimentjes willen ontvangen, is Milaan zeker the place to be. church-622015_640

Rate this post

Plaats een reactie