Home » Gezondheid » Werken op kantoor

Werken op kantoor

Er zijn veel mensen die op een kantoor werken. Er wordt altijd aangenomen dat dit minder zwaar is dan werken in de bouw. Echter als je heel de dag op kantoor zit dan zit je in dezelfde houding. Hierdoor is het de bedoeling dat je ervoor zorgt dat je verschillende maatregelen neemt om, voornamelijk je rug, te ontlasten.

Houding

Het is belangrijk om goed je op houding te letten. Ga rechtop zitten zodat je rug in de beste houding staat. Probeer erop te letten dat je niet onderuit gezakt gaat zitten om rugklachten te voorkomen.

Afwisselen

Probeer om regelmatig even te gaan staan om een afwisselende houding te krijgen. Indien er de mogelijkheid is om even te lopen, bijvoorbeeld om naar buiten te kijken of wat drinken te halen, moet je dit vooral doen. Hiermee kun je al zorgen voor veel afwisseling en blijven je spieren in beweging.

Goede werkplek

Een goede werkplek is het belangrijkste om op kantoor te hebben. Zorg dat je beeldscherm op de juiste hoogte staat afgesteld, zorg voor een goede ondersteuning bij toetsenbord en muis en het belangrijkste, zorg voor een goede stoel. Goede bureaustoelen zijn er in alle soorten en maten. Je hebt zelfs design fauteuils voor op kantoor, bijvoorbeeld van BoConcept. Maar het belangrijkste is dat de stoel voldoende ondersteuning geeft en zorgt voor een ergonimische houding. Hiermee kun je langer doorwerken zonder dat je rugklachten krijgt. Je moet er wel voor zorgen dat je de stoel goed kunt aanpassen zodat deze de beste ondersteuning geeft.

Rate this post

Plaats een reactie