We zien het steeds meer dat niet alleen de man werkt maar ook de vrouw is aan het werk. Nederland is een van de landen die boven aan staat als we kijken naar werkende moeders. Het is niet altijd even makkelijk om werk en het gezin te combineren. Toch is er een trend die dit makkelijker maakt. Het online werken. Een online werkplek geeft de kans aan werkende moeders om dit perfect te combineren met hun gezin.
Wat is een online werkplek?
Een online werkplek wil eigenlijk zeggen dat je overal en altijd in je werksysteem kunt. Deze is namelijk gevestigd in de cloud. Dus wanneer je een werkende internetverbinding hebt kun je altijd werken. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je een werkende moeder bent. Het kan namelijk altijd voorkomen dat een kindje ziek wordt of dat de oppas ineens afbelt. Met een online werkplek kun je je werk makkelijk naar huis verplaatsen. Zo kan je alsnog je uren maken en tegelijkertijd bij je kindje zijn. Ook zit je niet vast een de vaste uren. Je kan bijvoorbeeld in de avonduren wat langer doorwerken.
Keuzes
Het online werken is voor werkende ouders een grote uitkomst. Niet ieder gezin heeft de keuze om maar één werkende ouder te hebben. Soms is het financieel namelijk niet mogelijk. Het is dus een noodzaak voor beide ouders om te werken zodat zij hun gezin goed kunnen onderhouden. Het is daarom belangrijk voor aanstaande ouders dat zij rekening houden met de kosten die het met zich mee brengt en of ze het kunnen veroorloven om maar één werkende ouder te hebben. Verder moet het werkschema natuurlijk op elkaar aangepast worden. De kinderen kunnen natuurlijk altijd naar een oppas maar sommige ouders vinden dit geen fijn idee en zijn daarom liever zelf afwisselend thuis. Wanneer je nog geen baan hebt maar wel aan het solliciteren bent, zoek dan een flexibele werkgever. Misschien een werkgever die deze trend al heeft opgenomen in zijn organisatie.
De ochtendspits
Ouders die beide werken zullen de ochtendspits wel kennen. Het is een enorme uitdaging om iedereen op tijd klaar te hebben om naar de opvang te gaan of om naar school te brengen. De meeste ouders zien dit daarom ook als het meest stressvolle dagdeel. Wat daarom belangrijk is, is het creëren van structuur.