Home » bromfietsverzekering » Werken in de bouw: voor jezelf of via een uitzendbureau?

Werken in de bouw: voor jezelf of via een uitzendbureau?

Sommige bouwvakkers werken voor zichzelf, andere bouwvakkers werken voor een vaste werkgever en dan zijn er nog bouwvakkers die voor een uitzend- of detacheringsbureau werken. Wil jij graag in de bouw gaan werken, maar weet je niet op welke manier je dit wil doen? Lees dan in dit artikel wat de voordelen zijn van voor jezelf werken in de bouw en werken in de bouw bij een uitzend- of detacheringsbureau.

De voordelen van zelfstandig werken

Werk je zelfstandig in de bouw, dan heb je een eigen bedrijf. In de naam van dit bedrijf neem je opdrachten aan van diverse klanten, die je na oplevering factureert. Een groot voordeel van zelfstandig werken als metselaar of andere bouwspecialist, is dat je veel vrijheid hebt als ondernemer. Je kiest zelf wanneer je werkt, maar ook welke opdrachten je wel en niet aan wil nemen. Ook heb je wat meer verantwoordelijkheden, aangezien je ook je bedrijf moet runnen en misschien zelfs werknemers aan moet sturen als ondernemer. Vind je het saai om alleen te werken als metselaar en heb je hier graag nog wat meer uitdaging bij? Dan is zelfstandig aan het werk gaan in de bouw zeker iets voor jou.

De voordelen van werken via een uitzendbureau

Je kunt er ook voor kiezen om jouw diensten aan te bieden aan een uitzend- of detacheringsbureau. De medewerkers van dit bureau kijken wat je kunt en zoeken vervolgens werk voor je. Een voordeel van deze werkwijze, is dat je zelf niets hoeft te doen om werk te regelen. Natuurlijk moet je solliciteren op bepaalde functies, maar je hoeft niet zelf naar openstaande vacatures te zoeken.

Een ander voordeel van deze werkwijze, is dat je vaak met tijdelijke projecten bezig bent. Je werkt niet steeds voor hetzelfde bedrijf, maar komt steeds in contact met andere werkgevers en opdrachtgevers. Vind je het saai om altijd voor dezelfde werk- of opdrachtgever te werken, dan raden wij je aan om bij een uitzendbureau aan te kloppen. Dit bureau zorgt er namelijk voor dat je steeds iets anders te doen hebt, iedere keer voor een andere opdrachtgever. Je zal je dan ook niet snel vervelen als je op deze manier in de bouw werkt.

Rate this post

Plaats een reactie