Home » Eten en Drinken » Welke cirkelzagen bestaan er?

Welke cirkelzagen bestaan er?

Het woord ‘cirkelzaag’ is vaak een allesomvattend woord voor een zaagmachine met een cirkelzaagblad. De machine heeft zijn intrede gedaan in de industriële revolutie en is door de jaren heen langzaam ontwikkeld tot een krachtig hulpmiddel in de bouw. De kans dat een cirkelzaagmachine ontbreekt bij een professionele klusser is dan ook erg klein. Daarnaast beschikken klussers vaak over meerdere cirkelzagen. Een aantal soorten cirkelzagen die te koop zijn worden in dit blogbericht verder uitgelicht. Het zal meteen opvallen dat de prijs en de kerncompetenties van zo’n machine verschillen. De drie meest bekende soorten zaagmachines zijn: afkortzaag, tafelzaag en handzaag. Wil je meer weten over cirkelzagen? Klik dan hier.

Afkortzaag

De afkortzaag is een stationaire zaagmachine die vaak op één locatie wordt neergezet. Ook is de machine verkrijgbaar met of zonder onderstel. Een onderstel kan handig zijn wanneer je op klus bent of als je de juiste werkhoogte nodig hebt. De belangrijkste functie van deze zaagmachine is wel het afkorten van balken of planken. Voor het zagen van plaatmateriaal is deze machine helaas niet geschikt. Hiervoor kan een hand- of tafelzaag uitkomst bieden. Daar meer over in het gedeelte ‘tafelzaag’.

Tafelcirkelzaag

De tafelcirkelzaag is te omschrijven als een oppervlakte met een ingebouwd zaagblad. De instellingen zijn zeer divers. Te denken aan verstekzagen, dieptezagen en parallelzagen. Daarnaast beschikt de machine over vele functionaliteiten en accessoires die worden meegeleverd. Voor precieze of zware werkzaamheden is dit jouw redding! Wel moet je rekening houden met de prijs die al snel boven de driehonderd euro uitkomt. Prijzig, maar bij intensief gebruik verdien je deze investering dubbel en dwars terug!

Handcirkelzaag

De meest bekende cirkelzaag is wel de handcirkelzaag. Dit is dan ook direct de machine die je veel terugziet bij klussers. De voornaamste reden hiervan is wel de prijs en de verkregen flexibiliteit. In veel gevallen heb je een handcirkelzaag al voor honderd euro en daarbij kun je zulke lange platen zagen als je wilt. Dit geldt helemaal voor een accu handcirkelzaag die zich zelfs niet laat beperken door de kabellengte. Kortom! Er zijn een heleboel cirkelzaagmachines verkrijgbaar met ieder een belangrijke kernfunctie. Jouw eisen bepalen welke zaagmachine uiteindelijk in de werkplaats beland.

Rate this post

Plaats een reactie