Home » Beauty en verzorging » Welk telefoonabonnement past het beste bij jou?

Welk telefoonabonnement past het beste bij jou?

Welk telefoonabonnement past het beste bij jou?

Je huidige telefoonabonnement loopt af en je wil een nieuw abonnement afsluiten. Natuurlijk wil je het beste contract afsluiten voor je telefoon, maar weet je wel welk abonnement het beste bij je past? In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het doornemen van telefoonabonnementen, zodat je precies weet hoe je het contract moet vinden dat het beste bij jou past.

Het aantal belminuten en sms’jes

Bij ieder telefoonabonnement krijg je een bepaald aantal belminuten en sms’jes. Bel en/of sms je veel? Dan heb je een telefoonabonnement nodig met een groot aantal minuten en sms’jes. Bel of sms je eigenlijk nooit, dan neem je minder belminuten en sms’jes. Je kunt bijvoorbeeld een abonnement met 100 minuten en sms’jes nemen, maar er zijn ook abonnementen waarmee je onbeperkte kunt bellen en sms’en.

Het aantal MB’s om te internetten

Bijna iedereen wil tegenwoordig een telefoonabonnement met internet. Hoeveel internet je precies nodig hebt, is afhankelijk van hoe vaak jij gebruik maakt van de internetverbinding op je telefoon en wat je precies doet als je aan het internetten bent op je smartphone. Zit je de hele dag door op internet? Dan heb je veel MB’s aan internet nodig. Gebruik je internet eigenlijk alleen om af en toe je mail te checken? Dan heb je niet zo veel MB’s nodig. Er zijn abonnementen met 500 MB aan internet, maar er zijn ook abonnementen met 5000 MB aan internet of zelfs onbeperkt internet. Hoe meer internet je neemt, des te meer je moet betalen voor jouw telefoonabonnement.

De duur van het contract

Er zijn abonnementen die je maandelijks op kunt zeggen, maar er zijn ook abonnementen van een jaar of abonnementen van twee jaar. Bepaal voor jezelf hoe lang jij vast wil zitten aan je nieuwe contract. Houd er rekening mee dat je vaak goedkoper uit bent als je een langere contractduur kiest. Door een contract van twee jaar af te sluiten, kun je bijvoorbeeld enkele euro’s per maand besparen.

Een telefoonabonnement met of zonder toestel

Tot slot maak je de keuze of je wel of geen nieuw toestel af wil nemen bij jouw telefoonabonnement. Wil je wel een nieuw toestel, dan neem je een contract waar de prijs van het toestel in meegerekend is. De maandelijkse kosten van dit telefoonabonnement zijn daarom iets hoger. Is je oude toestel eigenlijk nog prima, dan neem je een telefoonabonnement zonder nieuw toestel. Dit contract wordt ook wel het sim only telefoonabonnement genoemd. Het sim only telefoonabonnement is altijd goedkoper dan het telefoonabonnement met nieuw toestel, aangezien je niet bij hoeft te betalen voor een nieuwe telefoon.

Rate this post

Plaats een reactie