Home » Internet » Website vindbaar maken in Google

Website vindbaar maken in Google

website-vindbaar-makenEen website vindbaar maken is belangrijk als je gevonden wilt worden in de zoekmachine Google. We spreken nu alleen over Google omdat deze zoekmachine gigant het grootste aandeel heeft op internet. In Nederland zoekt 95% van de bevolking met behulp van Google. Zoekmachine Bing komt op de 2de plek.

 

Vindbaar maken en seo

Als je een website vindbaar maken wilt dan is het belangrijk dat je een aantal zaken op orde hebt. Als de basis van de website goed is dan is de kans al een stuk groter dat je gevonden wordt. Vervolgens kun je met SEO je website hoger krijgen in Google. SEO staat voor Search Engine Optimalisation en dat betekent in het Nederlands: Zoekmachine optimalisatie.

 

Gevonden worden

gevonden-wordenVindbaar zijn in de zoekmachine is heel breed. Gevonden worden op pagina 10 is anders dan gevonden worden op pagina 1 in de zoekmachine. Zoals je zelf al kunt voorspellen zul je nagenoeg geen bezoekers op je website krijgen als je op pagina 10 staan omdat je simpelweg niet gevonden wordt. Mensen googelen vaak niet verder dan pagina 2 tenzij ze naar iets heel specifieks op zoek zijn.

 

Organisch en betaald

Je website vindbaar maken wil zeggen dat deze beter gevonden wordt in de zoekmachine en hoger organisch-googlein Google terecht komt. Alleen op die manier ga je op een organische manier bezoekers krijgen. Organisch betekent op een natuurlijke manier. Een tegenhanger hiervan is een betaalde manier zoals AdWords. Google plaatst 3 advertenties bovenaan de zoekresultaten en deze worden ADS genoemd. Ze zijn te herkennen aan het kleine gele logo in de hoek. AdWords is geen goedkope manier van bovenaan komen in Google. Afhankelijk van de categorie/branche, kun je per klik betalen. De kosten liggen tussen de 2 en 7 euro gemiddeld. Bovenaan staan betekent veel kliks en dus hoge kosten. Gevonden worden op een organische manier is vele malen goedkoper. Investeren in SEO dus!

 

Echt een website vindbaar maken

Een website vindbaar maken kun je deels zelf maar als je echte resultaten wilt boeken dan kun je dit beter uitbesteden aan een SEO specialist. De investering verdien je snel terug en creëert snel resultaten. Hierdoor kun je een bedrijf snel laten groeien waardoor de omzet binnen korte tijd stukke groter wordt.

 

Goed vindbare website laten maken

Wat een nog beter plan is, is een nieuwe website laten maken die super SEO vriendelijk is. Deze wordt namelijk nog makkelijk opgepikt door Google waardoor je meer verkeer kunt binnenhalen!

 

Zelf doen tips

do-het-zelf-tipsDe basis kun je vaak zelf al een stuk in orde maken. Belang hierin zijn de teksten en de afbeeldingen. Zorg dat je een goede structuur in je website hebt zitten zodat je de bezoeker een snelle en overzichtelijke navigatie kunt bieden. De pagina’s moeten kwalitatief goede teksten bevatten welke zelf geschreven zijn en niet zijn gekopierd van het internet. Gekopierde teksten worden namelijk niet gewaardeerd door Google en kan je strafpunten opleveren. Hierdoor kan je website wegzakken in de zoekresultaten en ben je onvindbaar.

Een andere tip die we kunnen geven is dat je op moet passen met links te plaatsen naar je website. Links oftewel linkbuilding kan een negatief effect hebben op je website als je niet weet wat je doet. Een betaalde link moet je te allen tijde voorkomen. Google is hier heel scherp in en kan je bestraffen en een penalty opleggen.

Rate this post

Plaats een reactie