Home » Dieren » Een webshop maken met WordPress

Een webshop maken met WordPress

WordPress kun je voor verschillende toepassingen gebruiken. Je kunt er een persoonlijk of zakelijk blog mee maken, je kunt er een hele bedrijfswebsite mee bouwen. Maar wist jij ook dat je tegenwoordig zelfs een volledige webshop kunt bouwen met WordPress. Daar heb je geen peperdure software programma’s voor nodig. Zelfs met het gratis WordPress kun je een prachtige webwinkel ontwerpen. In eerste instantie lijkt dat misschien niet waar de software voor bedoeld is, maar met wat handige aanpassingen en toevoegingen is alles mogelijk.

Belangrijke voorwaarden voor een succesvolle webshop

Als je een complete webshop wilt maken met WordPress is het wel belangrijk dat je zorgt voor een

snelle WordPress hosting. Je wilt de winkelervaring voor je webshop bezoekers namelijk zo prettig en effectief mogelijk maken. Als de laadtijd van je wegpagina’s te lang is, blijven bezoekers waarschijnlijk niet langer in je webwinkel. Daarnaast heb je goede hosting nodig om al het dataverkeer soepel te laten verlopen.

Hoe maak ik een webshop in WordPress?

Een simpele blog of website heb je zo in elkaar gezet, maar voor een webshop heb je wel extra functionaliteiten nodig. Die extra functionaliteit kun je toevoegen met zogenaamde plugins die je – soms tegen betaling – eenvoudig kunt downloaded. Plugins komen in de vorm van social media knoppen of een contactformulier. Maar voor je webshop zijn er complete e-commerce pakketten die je als plugin kunt downloaded en kunt gebruiken voor de inrichting van je online winkel. Dit biedt ook mogelijkheden voor voorraadbeheer en verschillende mogelijkheden om te betalen.

Rate this post

Plaats een reactie