Home » Games » Wat voor koffiesmaken zijn er allemaal?

Wat voor koffiesmaken zijn er allemaal?

Elke morgen sta je weer voor het apparaat, wilt u een Espresso, een koffie verkeerd, Espresso macchiato, of een cappuccino? Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten koffiesmaken dat u van ellende niet weet wat u moet kiezen. Geen paniek, in dit artikel lichten wij bovenstaande koffiesmaken verder toe en weet u voortaan wat u moet kiezen.

Espresso koffie     

Een Espresso is een klein kopje koffie met een scheut donkere geconcentreerde koffie gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen. U herkent een espresso aan het kleine laagje lichtbruine schuimige crema. Deze crama ontstaat door de hoge druk waarmee het water door de koffie wordt geperst.

Dubbele espresso

Een dubbele espresso is zoals al de naam doet vermoeden een kopje koffie dat bestaat uit tweemaal een espresso. Een extra grote kop espresso dus.

Espresso Macchiato

De Espresso macchiato bestaat uit een gewone Espresso waaraan een eetlepel warme geschuimde melk wordt toegevoegd, machiatto betekent in het Italiaans ook “gevlekt”.

Cappuccino

Een kopje Cappucinno is een van de bekendste kopjes koffie op het moment. De Cappuccino bestaat uit 1/3 Espresso, melk en melkschuim.

Koffie verkeerd

Koffie verkeerd is een kopje koffie welke bestaat uit filterkoffie met veel melk, in tegenstelling tot normale koffie waar maar een klein scheutje melk in zit.

Lees meer op AromaClub.nl over verschillende soorten koffies, koffiebonen en machines.

Rate this post

Plaats een reactie