Home » Huishoudelijk » Wat te doen met een miljoen?

Wat te doen met een miljoen?

Een miljoen euro is een hoop geld. Wellicht heeft u goed belegd, de lotto gewonnen, geld geërfd of gewoon in de afgelopen jaren veel verdiend. Het is in ieder geval mooi als u dit geld heeft, zo kunt u ruim leven en hoeft u zich geen zorgen te maken om uw pensioen. Als u een miljoen op uw bankrekening laat staan is dit echter weinig profitabel. Wees creatief met dit geld en denk na wat u nu het beste kunt doen met een miljoen.

 

Het is natuurlijk een verstandige optie om geld te investeren. Wellicht denkt u dan meteen aan beleggen in een goed gespreide, evenwichtige portefeuille op basis van uw leeftijd en risicotolerantie. Hier kleven echter ook risico’s aan. U heeft immers met zo’n bedrag genoeg te verliezen. Er zijn ook andere opties. Wat denkt u bijvoorbeeld van een boot kopen? Het plezier van het hebben van een boot is enorm groot. Het geeft u vrijheid en vertoeven op het water is een heerlijke ontspanning. Een geliefde hobby die u zich kan veroorloven!

Een goede investering

Behalve voor uw eigen gebruik en plezier, kunt u ook altijd nog uw boot verhuren. Dat kan voor u super rendabel zijn. U blijft gewoon de eigenaar en toch maakt u geld met het verhuur. En dat is nog niet alles. Een boot kopen is niet alleen een goede besteding van uw geld op dit moment, een boot blijft ook lang zijn waarde houden. Boten zijn natuurlijk verkrijgbaar in verschillende groottes en uiteenlopende prijsklassen, u kunt dus zelf bepalen in wat voor prijscategorie u wilt beleggen. Dat hangt puur af van uw persoonlijke wensen en omstandigheden. Een goede waardebepaling bij de aanschaf van een boot is dan ook belangrijk. Net als bij auto’s, daalt een boot in prijs in de eerste vier jaar. Echter hebben boten doorgaans een cv van zo’n tien tot vijftien jaar. Dat wil zeggen dat tussen vier en vijftien jaar een boot zijn waarde behoudt. Dan kunt u uw boot verkopen met een goed rendement.

Rate this post

Plaats een reactie