Home » vechtsport » Wat kun je met Wing Chun

Wat kun je met Wing Chun

wing-chunWing Chun is een Chinese vechtkunst en ontwikkeld door een vrouw en is een kungfustijl waarbij degene die Wing Chun beoefent, gespecialiseerd is in het vechten op zeer korte afstand. Men maakt daarbij gebruik van technieken die erop gericht zijn om de tegenstander met korte, snelle bewegingen uit te schakelen. Liever effectiviteit dan sierlijkheid, dat kenmerkt Wing Chun. Wat ook kenmerkend is voor deze oostelijke vechtstijl, zijn de stoten en trappen die rechttoe rechtaan gaan. Dus recht op het lichaam af, zonder bochten. Een beoefenaar van Wing Chun is in staat om veel sterkere en grotere tegenstanders met de grond gelijk te maken en dat binnen een aantal seconden. De aanvaller wordt in mum van tijd zelf aangevallen.

 

Wat kun je met Wing Chun in de praktijk?

Er is geen andere vechtstijl op de wereld die zo snel en effectief is als Wing Chun. Het behoort tot de snelste vechtstijlen ter wereld. Slachtoffers op straat worden vaak zorgvuldig door de aanvaller gekozen. Hij of zij is wel gek om een -op het oog- sterkere tegenstander uit te kiezen. Daarom wordt vrijwel altijd gekozen voor kleinere, lichtere opponenten. Maar als jij degene bent die Wing Chun beheerst en wordt aangevallen op straat, ben je in staat om je tegenstander binnen 1 tot 2 seconden uit te schakelen. Ook al is hij groter en sterker dan jij bent. Je maakt gebruik van de verrassingstechniek door net voor, gelijktijdig of direct na de aanval zelf de aanval te kiezen. De aanvaller wordt degene die aangevallen wordt.

 

De aanval is de beste verdediging

wing-chunWing Chun is eigenlijk een gevechtswetenschap en een vechtsport en verdedigingssport ineen. Alle technieken zijn doordacht en zo ontwikkeld, dat effectiviteit en snelheid altijd voorop staat. De tegenstander wil jou uitschakelen, daarom ben je hem daarin voor. Je hebt zogezegd gewoon geen keus. Als je de technieken van Wing Chun beheerst kan je razendsnel schakelen en ben je sneller dan je tegenstander, gewoon omdat je geen ingewikkelde technieken gebruikt. Je tegenstander raakt in de war, omdat hij had verwacht dat je in de verdediging zou gaan en niet pijsnel voor de aanval zou kiezen. Sterker nog: Je geeft je tegenstander geen tijd meer om na te kunnen denken, want hij is binnen 1 a 2 seconden al geëlimineerd!

 

Na het volgen van lessen ben je hiertoe in staat:

  • Je kan aanvallen en verdedigen op hetzelfde moment
  • Je denkt razendsnel en past strategie en techniek toe tijdens een aanval
  • Je kunt grotere en zwaardere mensen met gemak verslaan
  • Je zal razendsnel kunnen stoten en trappen
Rate this post

Plaats een reactie