Home » Eten en Drinken » Wat je moet weten over printers

Wat je moet weten over printers

Ook al wordt de printer alleen maar gebruikt als uitvoer van een computer, scanner of digitale camera om afdrukken te maken op (foto)papier. Is de printer haast niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. ga maar naar hoe vaak heb je een printer in de week wel niet nodig.

All-in-one-printer

De all-in-one-printer is een van de meest gebruikte printers, het is om die reden ook niet zo gek dat ieder huishouden met een printer die variant heeft. Wat de all-in-one-printer nu precies is zit hem in de extra functie die de printer heeft. Deze functie maakt het mogelijk dat je niet perse een computer of een ander apparaat nodig hebt om te printen, zo kan je een geprint stuk papier opnieuw uitprinten zonder dat je daar een computer voor nodig hebt. Die mogelijk komt omdat all-in-one-printers ook beschikken over een scanner dat ervoor zorgt dat de printer ook tegelijk een kopieerapparaat is.

Wat kan een printer allemaal?

Een printer staat er om bekend om meerder functies in een te hebben. Zo zijn de meest voorkomende printers de all-in-one-printers. Deze printers hebben de mogelijkheid om meer dan 1 taak uit te voeren. de taken die de printers kunnen uitvoeren zijn:

  • Printen
  • Scannen
  • Kopiëren

Door dat een printer al die taken uit kan voeren scheelt het ruimte en houdt het overzichtelijk op de locatie waar de printer staat.

Beste printer voor een soort afdruk

 

Print je regelmatig brieven, dan zijn zwart-wit printers of kleurenlaserprinters over het algemeen de beste keuze om te nemen. Of print je vooral spreadsheets, dan zijn kleurenprinters de printers die het beste resultaat levert. Of gebruik je een printer voor het printen van foto’s, dan is de kleureninkjetprinter de beste keuze. Wil je een printer die een watermerk op ieder stuk papier zet dan is de kleurenlaserprinter de aangewezen printer voor jou.

Cartridges

Een belangrijk deel van een printer om het beste resultaat te behalen zijn de cartridges die je nodig hebt om daadwerkelijk iets op papier te krijgen. Niet ieder cartridges is geschikt voor iedere soort printer zo kan je een HP toner cartridges nodig hebben voor je printer of een totaal andere zoals een LC-223BK cartridges. Het is daarom cruciaal om een cartridges te kiezen die goed samen gaat met de printer, als dat niet zo is kan het enkele mankementen opleveren of een mindere kwaliteit.

Rate this post

Plaats een reactie