Home » Hobby en vrijetijd » Wat is een rebus?

Wat is een rebus?

Een puzzel dat erg grappig is en ook nog veel denkwerk nodig voor is, is de Rebus. Je bent ze tenminste één keer zeker wel tegengekomen. De rebus is één van de alleroudste puzzelvormen.

Een Rebus is een soort puzzel waarbij een woord of zin wordt uitgebeeld in de vorm van afbeeldingen en die aangevuld worden met letters. Die moet je dan oplossen.

Het is een leuke puzzel voor kinderen, maar volwassenen kunnen het ook spelen. Het kan je hersenen stimuleren en je ook inspireren om meer creatief te zijn.

Een rebus kun je ook zelf maken. Allereerst moet je een woord of zin bedenken die je gemakkelijk in een rebus kunt omzetten. Laten we dat doen met het woord “rebus”. Dit is een eenvoudige. Je kunt deze op 2 manieren maken:

  1. Re + een afbeelding van een bus. (re + bus)
  2. R + een afbeelding van een ei – i + een afbeelding van een bus. (r + e + bus)

De afbeeldingen kun je gemakkelijk op het internet vinden. Spreekwoorden worden ook vaak in rebussen omgezet.

Op het internet kun je heel veel Rebus spelletjes vinden die je kunt spelen of die geschikt zijn voor je kind. Er zijn ook websites die je helpen met rebussen maken en rebussen oplossen.

Het term Rebus komt van het Latijnse uitdrukking “niet verbis sed rebus”, die naar het Nederlands vertaald wordt naar “niet door woorden, maar door zaken”. Na verloop van tijd werd het meer bekend als woordbeeld puzzels.

Rate this post

Plaats een reactie