Home » Gezondheid » Wat is een oorontsteking?

Wat is een oorontsteking?

Klachten van oorontstekingsreacties is mogelijk door verscheidene soorten oorontstekingsreacties. Een ontstekingsreactie is mogelijk bij het middenoor of de gehoorgang. De pijn is zo goed als niet vol te houden zijn.

Midden oorontsteking

Het middenoor bevindt zich voor het trommelvlies. Indien je een verkoudheid hebt raakt de ruimte vlot vol. Het opgehoopte vocht gaat dan ontstoken raken wat leidt tot een oorontsteking. Tenslotte zal er veel druk komen te staan op het trommelvlies en dit resulteert in steken die pijnlijk zijn. Er zijn dan ook veel peuters die dan als voorbeeld met hun hoofd ergens tegen aan gaan slaan.

Gehoorgangontsteking

Een ontstoken gehoorgang staat bekend als een gehoorgangontsteking. De klacht wordt veelvuldig door jezelf veroorzaakt. Als je je oren niet goed droog veegt loop je het risico een ontstekingsreactie in de gehoorgang te krijgen. De ontstekingsreactie veroorzaakt meestal jeuk en zelfs pijn bij de entree van het oor.

Druppels is meestal de behandeling tegen een oorontsteking. Neem contact op met je arts voor de beste behandeling voor het eigen lichaam. Wanneer de pijn langer duurt dan twintig dagen dan kan er iets anders aan de hand zijn. Het verloop is bij kleine kinderen met een oorontsteking niet hetzelfde als bij volwassen mensen.

Rate this post

Plaats een reactie