Home » Internet » Wat is de SPV opleiding?

Wat is de SPV opleiding?

Misschien heb je je weleens afgevraagd wat een SPV opleiding is. Dat is een opleiding die verpleegkundigen leert om mensen die een psychiatrische stoornis hebben te behandelen en te begeleiden. Het houdt in dat je op vele werkterreinen kunt werken, en met veel verschillende doelgroepen, van jong tot oud.
Wat is dat, een SPV opleiding?
Tijdens deze opleiding wordt je opgeleid tot Sociaal Psychiatrische Verpleegkundige. Je leert hierbij om mensen met verschillende psychiatrische problemen te ondersteunen en te behandelen. Je kunt na de opleiding zelfstandig werken vanuit verschillende locaties. Dit kan in de verslavingszorg zijn, in de reclassering, een kliniek, of een ziekenhuis. Het is ook mogelijk dat je als SPV bij mensen thuis moet komen. De doelgroepen lopen uiteen van jong tot oud, en je zult in vele gevallen de directe omgeving van de patiënt erbij proberen te betrekken. Het doel is om een patiënt beter te laten functioneren, en om terugvallen te voorkomen.

Waardevolle toevoeging
De opleiding SPV is bedoeld voor deskundigen die al een vooropleiding verpleegkunde op HBO niveau gehad hebben. Daarnaast is het ook noodzakelijk dat er al geruime praktijk ervaring is opgedaan in de verpleegkunde. Een SPV opleiding is een waardevolle toevoeging op de kennis en het CV van iedere verpleegkundige die meer uit zijn of haar carrière wil halen.

Voor wie is de SPV opleiding bedoeld?
Om een SPV opleiding te kunnen volgen moet je in bezit zijn van een HBO diploma in de verpleegkunde of psychologie. Daarnaast moet je ook al twee jaar werkervaring hebben in de geestelijke gezondheidszorg. Voor degene die een MBO opleiding hebben is het in sommige gevallen mogelijk om een toelatingstoets te volgen. De opleiding duurt 18 maanden.

Voor de verpleegkundige die graag nauw betrokken willen zijn bij hun patiënten, is de SPV opleiding is een goede keus. Je werkt zelfstandig met verschillende doelgroepen, en krijgt te maken met een breed scala aan psychiatrische stoornissen, waarvoor je strategische oplossingen weet te bedenken.

Rate this post

Plaats een reactie