Home » online daten » Waarop letten bij het kopen van een fietsbroek?

Waarop letten bij het kopen van een fietsbroek?

Welke prestaties je kunt leveren als je aan het fietsen bent, is voor een groot deel afhankelijk van de kleding die je draagt. Draag je hoogwaardige fietskleding, dan houd je het bijvoorbeeld langer vol op de fiets en is het ook gemakkelijker om harder te rijden en je eigen records te verbeteren. Wil jij een nieuwe fietsbroek kopen, zodat je optimaal kunt presteren op de fiets? Lees dan in dit artikel waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe fietsbroek.

De ondersteuning van de schouderbanden

De schouderbanden die aan een fietsbroek vast zitten, moeten de broek goed ondersteunen. Dit betekent dat de banden niet te strak mogen zitten, maar ook niet te los zitten. Zitten de banden te los, dan gaat de broek schuiven tijdens het fietsen en dit is erg onprettig.

De aansluiting van de broek op het lichaam

Een fietsbroek moet strak zitten, maar zeker niet te strak. Waak ervoor dat je een fietsbroek koopt die te los om de benen en de heupen hangt, maar koop ook zeker geen broek waarbij de naden op knappen staan. Wees kritisch als je naar de aansluiting van de broek kijkt en neem eventueel een maat groter of kleiner.

De binnenzijde van de broek en het zadel

Veel mensen die langere afstanden fietsen, krijgen last van de liezen. Om huidirritaties bij de liezen te verminderen en zo veel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat je de fietsbroek met het zadel van het fiets matcht. Dit doe je door eerst het zadel op te meten, om vervolgens de binnenzijde van je broek op te meten. Kloppen de maten, dan is de fietsbroek goed. Is het zadel groter dan de binnenzijde van de broek, dan moet je een andere broek nemen om irritaties tijdens het fietsen te verminderen.

Bron: Wielerhuis De Pedaleur

Rate this post

Plaats een reactie