Home » Niet gecategoriseerd » Waarop letten bij het kopen van een afzuigkap

Waarop letten bij het kopen van een afzuigkap

Heb je eenmaal een afzuigkap gekocht, dan is het de bedoeling dat je vele jaren gebruik maakt van dit apparaat. Omdat je jouw nieuwe afzuigkap zeker enkele jaren moet kunnen gebruiken, is het belangrijk om goed na te denken over de afzuigkap die je aan wil schaffen. Ga jij een afzuigkap kopen en wil je een goede investering doen, maar heb je geen idee waar je op moet letten bij het doen van jouw aankoop? Lees dan in dit artikel op welke drie dingen je in ieder geval moet letten als je een afzuigkap gaat kopen.

1: Het type afzuigkap

Vroeger had iedereen dezelfde afzuigkap, maar tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten afzuigkappen. Je kunt bijvoorbeeld een traditionele kap aanschaffen die aan de wand bevestigd wordt en boven het fornuis hangt, maar je kunt ook investeren in een ingebouwde afzuigkap, een eiland afzuigkap of een afzuigkap die in het plafond verwerkt wordt.

2: De afvoermogelijkheid in huis

Ieder huis heeft weer een andere afvoermogelijkheid, wat betekent dat je niet zomaar iedere afzuigkap aan kunt schaffen voor jouw keuken. Check of je een afvoer naar buiten hebt, geen afvoer naar buiten hebt of een centrale afvoer in de keuken hebt, want hier moet je jouw keuze voor een afzuigkap op baseren.

3: Het geluidsniveau van de afzuigkap

Vind jij het erg belangrijk dat je nieuwe afzuigkap zo min mogelijk geluid maakt als het apparaat ingeschakeld is? Dan schaf je een afzuigkap aan die speciaal ontwikkeld is om zo min mogelijk geluid te produceren tijdens het afzuigen. Heb je niet zo veel eisen op het gebied van het geluidsniveau van je nieuwe afzuigkap, dan is deze eis voor jouw nieuwe afzuigkap wat minder belangrijk bij het doen van een aankoop.

Tip: heb je een woonkeuken? Investeer dan in een afzuigkap met laag geluidsniveau, zodat je nog fijn kunt verblijven in de keuken als het apparaat ingeschakeld is.

Rate this post

Plaats een reactie