Home » Internet » Waarop letten bij het kiezen van keukengordijnen?

Waarop letten bij het kiezen van keukengordijnen?

De juiste gordijnen kiezen voor in de keuken lijkt dan misschien wel een eenvoudige opdracht die in geen tijd is geklaard, maar er zijn heel wat zaken waar je best rekening mee houdt bij de aankoop van gordijnen. Het volgende overzicht geeft een duidelijk beeld van waar je zoal op moet letten zodat je geen miskoop begaat en het beste uit de keuken kan halen!

Blootstelling aan vocht/vuil

Keuken gordijnen worden – net zoals gordijnen in de badkamer – vaak blootgesteld aan vocht, iets waarmee zeker rekening gehouden moet worden bij aankoop. Daarnaast is het risico dat de gordijnen snel vettig en vuil worden groot, juist omdat er in de keuken gekookt en gebakken wordt: in dit geval is bijvoorbeeld een plisségordijn een goede oplossing, aangezien deze met een speciale coating gekocht kan worden waardoor vuil en vocht afgeweerd worden. Zo kunnen schimmel en bacteriën zich niet in het gordijn nestelen en blijft de keuken veel hygiënischer.

Zorg dat je de gordijnen eenvoudig kunt wassen

Als je liever gewone gordijnen in huis haalt, kies dan het best voor een stof die gemakkelijk in de wasmachine gewassen kan worden. Een goed voorbeeld is katoen, terwijl veloure gordijnen iets minder handig zijn. Een gebruiksvriendelijk ophangsysteem is ook aangeraden, zodat je de gordijnen na het wassen snel weer in de keuken kunt hangen.

Verschillende soorten gordijnen voor in de keuken

Er zijn heel wat verschillende types keukengordijnen, met elk hun unieke eigenschappen. Zo zijn er gewone gordijnen, duettes, zogenaamde jaloezieën, plissé gordijnen, enzovoort. Belangrijk is eveneens te kijken of de kleur en eventuele patronen op de gordijnen passen bij het interieur. Zo wordt een stijlvol geheel gecreëerd in de keuken.

Extra benodigdheden bij gordijnen voor in de keuken

Bij het kopen van een gordijn komt natuurlijk ook nog meer kijken: zo zijn accessoires zoals roedes en gordijnhaken onmisbaar om de gordijnen op te kunnen hangen. Ook speciale uitschuif roedes en bijvoorbeeld trekstangen zijn een mogelijkheid om zelf de gordijnen in elkaar te steken die het beste bij jouw keuken past.

Rate this post

Plaats een reactie