Home » Gezondheid » Waarom de meeste mensen teveel betalen voor hun energiecontract

Waarom de meeste mensen teveel betalen voor hun energiecontract

Goeie energie
“Nee, ik heb geen interesse in een nieuwe leverancier. Ik heb al goeie energie!” zegt de vrouw van middelbare leeftijd die haar voordeur zo snel als ze kan dichtklapt, wiens onwetendheid van de energiemarkt overduidelijk is. Als ambassadeur voor een Energiemaatschappij heb ik vaker dit soort tegenargumenten gehoord. Het zou een onfeilbaar argument zijn om niet te veranderen van leverancier als het niet het geval was dat er geen kwalitatieve verschillen zijn tussen stroom en gas van energieleveranciers. De reden dat de meeste mensen nooit ook maar overwegen om een nieuwe energieleverancier is simpel: ze zijn bang voor verandering. Ze nemen aan dat omdat als ze een stekker in het stopcontact steken en er stroom uit komt dat dat perfecte scenario is. Stel nou deze hypothese voor: je wilt een blikje Coca-Cola kopen. Je ziet een Albert Heijn en een benzinestation naast elkaar. Ze bieden allebei dezelfde Coca Cola aan met ook dezelfde hoeveelheid. Er is maar één verschil en dat is dat het blikje van het tankstation op z’n minst twee keer zo duur is als die van de AH. Welke zou u kiezen?

Waarom je een dief van je eigen portemmonee bent als je nog nooit bent overgestapt
De vorige vraag is dome maar dat is toch letterlijk wat er aan de hand is als u zou overwegen om naar een nieuwe en goedkopere energieleverancier te gaan. Je kan door energie te vergelijken al 450 per jaar kiezen. Het enige dat verandert is dat u de rekening van een andere naam krijgt en dat je meer geld voor jezelf hebt. Als je meer geld kan overhouden waarvoor u zelf al hebt gewerkt dan stopt u dat veel liever in uw eigen zak dan in het stopcontact.

Energievergelijken is nu simpel en slim
Wellicht heeft u de moeite nooit genomen om een nieuwe leverancier te overwegen omdat u denkt dat het te veel moeite zal kosten. Wees gerust want er zijn op het internet nu meerdere websites die volledig gratis kunnen uitrekenen welke energieleverancier nu het voordeligst voor u zou zijn. Je kan hier bekijken waar je goed op moet letten voordat een energiecontract afsluit.

Het is verstandig om regelmatig over te stappen omdat je bij de meeste overstappen een welkomstkorting krijgt. Zoals al eerder vermeld werd, u kan tot wel 450 euro besparen per jaar. Tenzij u werk heeft waarbij u binnen een uur 450 euro verdient zal dit mooie bedragje de kleine moeite zonder twijfel waard zijn. Een overstap heeft ook nog andere voordelen, zoals dat u wellicht een cadeau wordt aangeboden of een tegoed aan het einde van uw nieuwe contract. Wees verstandig en zoek eventjes een energievergelijker op op het internet zodat u het geld dat u heeft verdiend niet onnodig weggooit.

Rate this post

Plaats een reactie