Home » Auto » Waarom is kilometerregistratie van belang?

Waarom is kilometerregistratie van belang?

 

map-525349_640

Waarom zou je als ondernemer gebruik moeten maken van een kilometerregistratiesysteem als je deze ook handmatig in kan voeren? Het hebben van zo’n systeem biedt voor u een aantal flinke voordelen, waaronder een geautomatiseerde registratie, snelle analyses van de gegevens, efficiënter werken en kostenbesparing. Decos Cartracker is een bijzonder nauwkeurig kilometerregistratiesysteem dat elke 5 seconden een meting doet van de coördinaten van de voertuigen. Uit onze rapportages blijkt dat door ons kilometerregistratiesysteem het brandstofverbruik tot 2% wordt terugge

drongen ten opzichte van de kilometerteller in het voertuig. Onze Decos Cartracker beschikt over het Keurmerk ‘RitRegistratieSystemen’, dit is een keurmerk dat voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Volgens de Belastingdienst mag u niet meer dan 500 privékilometers per kalenderjaar maken. Hierdoor sluit u het risico op een naheffing of boete uit, deze kan oplopen tot een bedrag van €4920,- + de niet betaalde bijtelling van maximaal 5 jaar.

Alles wordt volledig automatisch geregistreerd, waardoor u een makkelijk en snel overzicht heeft van het aantal kilometers die de voertuigen rijden. Deze kunt u eenvoudig opvragen en registreren bij de belastingdienst.

 

Wat is het Keurmerk RitRegistratieSystemen?

Het Keurmerk RitRegistratieSystemen is ontwikkeld door een aantal initiatiefnemers die een onafhankelijk en objectief ritregistratiesyteem wilden uitbrengen. Uit deze samenwerking is de stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen ontstaan.

Decos Cartracker is één van de eerste leveranciers die een certificering heeft ontvangen, wij bieden u een gegarandeerd waarheidsgetrouwe kilometerregistratie.

Wat levert Decos Cartracker u op?

  • Geen bijtelling betalen
  • Realtime ritanalyse
  • Kostenvermindering

Geen bijtelling betalen

Uw werknemers mogen met een auto van de zaak alleen gebruiken voor zakelijke kilometers, er is door de belastingdienst een beperking opgelegd voor 500 privékilometers per kalenderjaar. Met Decos Cartracker worden alle gegevens automatisch te geregistreerd zodat u een snel en duidelijk overzicht heeft van het aantal kilometers van uw werknemers.

Wanneer uw werknemers onder de 500 privékilometers op jaarbasis blijven hebben zij geen last van de bijtelling die rust op een auto van de zaak.

Realtime ritanalyse

U kunt uw medewerkers realtime volgen met de Cartracker van Decos, dit houdt in dat u de kilometers, uren, snelheid en locaties op kan vragen. Met het kilometerrapport wordt er elke 5 seconden een registratie gemaakt, zodat er accurater een meting wordt gedaan dan met de kilometerteller. Verder kunt u in één oogopslag de uren van de medewerkers inzien, zo kunt u zien hoe lang zij bij klanten zijn geweest, de tijd die ze er over hebben gedaan om van klant naar klant te rijden en hoeveel kilometers ze hebben afgelegd. Zo kunt u waar nodig ingrijpen om efficiënter te werken. Onder de werknemers zijn er ook wel eens chauffeurs die er een sportievere rijstijl op na houden, deze kunt u makkelijk opvragen via de Cartracker. Werknemers met een goed rijgedrag kunt u eventueel belonen, waardoor er onder de werknemers een gezonde competitie ontstaat om zichzelf te kunnen belonen.

Kostenvermindering

Met het invoeren van het Decos registratiesysteem kunt u gemakkelijker een planning maken voor de voertuigen die u gebruikt om van- en naar klanten te rijden, zodat de reistijden en de kilometers kunnen worden ingeperkt. Verder kunt u besparen op de brandstofkosten door het verbruik en de snelheid te meten. Hiermee kunnen u en uw medewerkers ook een steentje bijdragen om de CO2 uitstoot van de voertuigen te verminderen.

 

Rate this post

Plaats een reactie