Home » Huis » Waarom enkel glas vervangen?

Waarom enkel glas vervangen?

Waarom enkel glas vervangen?

Enkel glas vervangen heeft veel voordelen. Vooral bij oudere huizen komt het nog voor. Al een tijd worden nieuwe huizen altijd voorzien van dubbel glas. Het is voor de meeste mensen wel duidelijk dat enkel glas voor de energierekening en het milieu niet erg goed is. Het laat meer kou door, waardoor de verwarming hoger moet en er meer brandstof wordt verbruikt. Hoe beter uw huis geïsoleerd is, hoe beter dat is voor de energierekening en het milieu. Daarnaast laat het tocht door, wat u kunt voelen als u er bij in de buurt staat en gaat enkel glas sneller stuk. Hierdoor is het voor mensen met slechte bedoelingen ook makkelijker om het huis binnen te komen . Er zijn dus genoeg redenen om uw het te laten vervangen door dubbel glas. Glashandel ploeg kan u hier uitstekend bij helpen.

Waarvoor enkel glas vervangen?

Naast dubbel glas zijn er tegenwoordig meer opties om uw enkel glas te laten vervangen. HR-glas behoord tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. HR-glas is een type dubbel of triple isolatieglas dat vooral is gemaakt om de warmte binnen te houden. De letters HR staan voor Hoog rendement. Het verschil tussen gewoon enkel glas en HR-glas is dat er in enkel glas lucht tussen de glazen zit en bij HR-glas. Ook zit er bij HR-glas een bijna onzichtbaar metaallaagje op het glas. Dat laagje zorgt ervoor dat de warmte naar binnen wordt gereflecteerd.

Enkel glas, dubbel glas, HR-glas

Als we dus kijken naar welk glas het beste is voor uw woning staat enkel glas onderaan de ranglijst. Het laat veel kou door wat het wooncomfort niet bevorderd, is onveiliger en slechter voor de portemonnee en het milieu. Op een goede tweede plek staat het gewone dubbelglas. Deze glassoort is bij de meeste huizen te zien. Het houdt de kou een stuk beter tegen dan enkel glas. Wilt u het nou nog beter doen, dan is HR-glas een optie. Van de drie genoemde soorten houdt deze de warmte het beste binnenshuis. Deze is dus de meest duurzame optie en het best voor het milieu en op lange termijn het best voor de energierekening.

Rate this post

Plaats een reactie