Home » Gezondheid » Waarom een mkb-accountant inschakelen?

Waarom een mkb-accountant inschakelen?

Wanneer je werkzaamheden in overvloed hebt en door de bomen het bos niet meer kan zien, kan het inschakelen van een mkb-accountant de ideale oplossing zijn. In dit artikel worden een aantal zaken besproken waarbij een mkb-accountant je van dienst kan zijn.

Samenstellen en controle van de jaarrekening

De jaarrekening van je organisatie laat zien hoe er afgelopen jaar gedraaid is. De MKB-accountant stelt deze jaarrekening op. Een jaarrekening bestaat uit een balans en een winst- en verliesrekening met bijbehorende toelichting. Daarnaast dient de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel te worden gedeponeerd wanneer je organisatie een BV is. De mkb-accountant maakt dan vaak een publicatie jaarrekening. Daarnaast kan een accountant ook een controleverklaring afgeven. Dit geeft zekerheid naar bijvoorbeeld financiers dat de jaarrekening klopt en volledig is.

Advies voor fiscale zaken

Een accountant kan ook advies geven over verscheidene fiscale zaken. Zo heeft een BV bijvoorbeeld enorme juridische en fiscale consequenties. Een account kan daarnaast ook advies geven welke ondernemingsvorm het beste bij jouw organisatie past. Dit kan goed van pas komen als je maar net begonnen bent met jouw net gaat beginnen met een nieuwe business. Een goede voorbereiding kan immers nooit kwaad. Als je al meerdere jaren een bedrijf hebt is het ook nog steeds verstandig om met een account te gaan zitten. Er zijn wellicht recent een aantal veranderingen doorgevoerd binnen je organisatie. Hier kan de accountant weer advies geven welke ondernemingsvorm het beste bij u past.

Advies voor het verbeteren van de administratie

Een ondernemer heeft belang bij een goed verzorgde administratie. Het maakt de ontwikkelingen van uw bedrijf zichtbaar. Zo kun je zien of je op schema loopt of dat er misschien noodzakelijke aanpassingen binnen het bedrijf worden gedaan. Een account kan advies geven over de inrichting van de administratie en indien dit niet genoeg is kan dit ook worden uitbesteed. Een accountant is namelijk ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van administratie, wellicht kun je hier je voordeel meedoen.

Privé advies

Naast het zakelijk gedeelte kun je er ook voor kiezen gelijk gebruik te maken van jouw persoonlijke boekhouding. Je kunt maar beter twee vliegen in een klap slaan!

Rate this post

Plaats een reactie