Home » Nieuws » Vrouwenvoetbal; snelst groeiende sport

Vrouwenvoetbal; snelst groeiende sport

Vrouwenvoetbal is momenteel de snelst groeiende sport van heel Nederland. Veel jonge meisjes gaan op voetbal, terwijl het vrouwenvoetbal ook maatschappelijk gezien steeds meer wordt geaccepteerd. Dit heeft wel heel wat voeten in aarde gehad. Een gebeurtenis heeft hier echter heel veel aan bijgedragen. Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Nederlands Vrouwenelftal zich geplaatst voor een WK. Door in november 2014 het tweeluik van Italië te winnen, wist het Nederlands Vrouwenelftal deze unieke prestatie te behalen.

Het Nederlandse Vrouwenelftal staat onder leiding van bondscoach Roger Reijners. Momenteel verblijft het team in Canada, waar het WK wordt gespeeld. Nederland is ingedeeld in poule A bij gastland Canada, China en Nieuw Zeeland. Voor veel jonge meisjes vormt deze spelersgroep de basis voor hun dromen. Op de laatste training op eigen bodem waren veel jonge fans aanwezig. Deze jonge meisjes wilden met hun idolen op de foto en wilden van hun idolen de handtekening.

Door de toenemende emancipatie in de afgelopen decennia is het vrouwenvoetbal veel meer geaccepteerd in Nederland. Zo wordt het WK in Canada komende zomer live uitgezonden op NOS. Op www.voetballeeuwinnen.nl kunnen liefhebbers van het vrouwenvoetbal alle informatie vinden; zowel over het Nederlands Elftal als over het hele WK.

Het WK biedt in ieder geval een ideale mogelijkheid om de sport nóg aantrekkelijker te maken vrouw.

Rate this post

Plaats een reactie