Home » Computer » Vraag naar ICT’ers

Vraag naar ICT’ers

Er is nog steeds een grote vraag naar ICT’ers. Er zijn ontzettend veel vacatures. Ook is er een stijging in het aantal vacatures ten opzichte van het eerste halfjaar van vorig jaar. Een aantal functies die veelgevraagd zijn zijn die van softwareontwikkelaar, technisch beheerder en informatieanalist. Maar natuurlijk zijn systeem- en netwerkbeheerders ook nog veelvuldig nodig. Ook bedrijven die niet perse een vacature open hebben staan kunnen vaak wel wat ondersteuning gebruiken. Zij kiezen steeds vaker voor ICT detachering. Wat doet een systeem- of netwerkbeheerder?

Systeembeheer

Bedrijven hebben te maken met ICT. Er kan sprake zijn van een netwerk waarop alle medewerkers moeten werken, software die geïnstalleerd en geüpdatet moet worden, draadloze connecties moeten via een beveiligde verbinding gemaakt kunnen worden om op afstand te kunnen werken en er zijn nog tal van zaken die ermee te maken hebben. Hoe groter het bedrijf, hoe complexer het vaak allemaal wordt. Omdat ICT niet de core-business is, is het haast niet meer zelf bij te houden en moet er een specialist komen. Hierbij komt dan de vraag, is er voldoende werk om hiervoor iemand in dienst te nemen?


Is dit niet het geval wordt er vaak gekozen voor ICT detachering. Zeker als iemand niet voor een langere periode nodig is. Daarnaast investeren detacheringsbureaus in hun personeel en zorgen ze dat ze trainingen en opleidingen krijgen. Op deze manier blijven het specialisten en is het voor kortere perioden zeker goedkoper om van detachering gebruik te maken. Het bedrag per uur is wel iets hoger, maar de andere bijkomende kosten, zoals vakantiegeld en kosten die voortkomen uit zieke werknemers, zijn voor rekening van het detacheringsbureau.

Rate this post

Plaats een reactie