Home » Elektronica » Voor wie is een drone geschikt?

Voor wie is een drone geschikt?

Een aantal jaar geleden had nog niemand gehoord van drones of het nut ervan. Ze kwamen enkel terug in oorlogsgebieden waarbij militaire eenheden de vijand op deze manier ideaal konden verkennen of zelfs aanvallen. Dit beeld van een onbemand luchtvaartuig is de afgelopen jaren radicaal veranderd. Webshops als Koopjedrone.nl zijn er steeds meer.

Drone als speelgoed

De meeste drones worden verkocht als speelgoed voor volwassenen of oudere kinderen. Deze drones zijn een stuk voordeliger dan vooraf gedacht werd. Vanaf een paar tientjes heb je een drone zonder camera waar je ideaal je eerste vlieguurtjes mee kan maken. Echter zijn de serieuzere drones waar ook goede opnames mee geschoten kunnen worden wel iets duurder! Toch is zelfs dit mogelijk zonder er meer dan tweehonderd euro aan uit te geven. Onthoudt wel dat het besturen van een drone zeer lastig kan zijn, zeker in de beginfase. Het is daarom ook niet raadzaam om dit als speelgoed in te zetten voor de jongste kinderen.

Wet- en regelgeving in Nederland

In Nederland ben je gebonden aan een aantal regels wanneer je met een drone gaat vliegen. Hierbij zijn er verschillende uitgangspunten. Het grootste knelpunt omtrent drones en de veiligheid is de privacygevoeligheid. Een drone kan overal plaatjes schieten, zelfs bij je buurvrouw voor haar badkamer raam. Dit ligt gevoelig bij een groot gedeelte van de bevolking en doet inderdaad denken aan inbreuk op privacy.
Naast persoonlijke privacy kan er ook opzoek worden gegaan naar veiligheidspunten welke meer te maken hebben met de nationale veiligheid. Dit is bijvoorbeeld rondom militaire terreinen.
Het laatste uitgangspunt wat wordt meegenomen is de veiligheid van het luchtverkeer in Nederland. Dat is een belangrijke reden dat er in de omgeving van Schiphol en andere vliegvelden niet gevolgen mag worden met drones. Dit zou het luchtvaartverkeer teveel in gevaar brengen.
Rate this post

Plaats een reactie