Home » Gezondheid » Versterk de band met je baby

Versterk de band met je baby

Tijdens de zwangerschap bouw je als moeder een hechte band op met je baby, met deze band leg je de basis voor de rest van jullie leven samen. Als er dus iets is waarmee je de band tussen jezelf en je baby nog sterker kunt maken doe je dit waarschijnlijk graag. In dit artikel lees je een aantal tips om je baby al beter te leren kennen.

Speel en praat met je baby

Ondanks dat je kleintje heel goed verstopt zit in je buik kan hij of zij al een hoop horen. Vanaf ongeveer de 23e week hoort je kindje jouw hartslag en kan hij ook langzaamaan geluiden van buiten de baarmoeder opvangen. Je kunt je voorstellen dat het fijn is voor de kleine baby om jouw stem veel te horen. Je kunt op deze manier jullie band al hechter maken. Praat tegen je baby en zing liedjes, natuurlijk is dit in het begin nog even een beetje onwennig, maar dit wordt snel genoeg normaal.

Reageer op de bewegingen van je kindje

Tussen week 18 en week 20 van je zwangerschap kun je je kindje voor het eerst voelen bewegen in je buik. Dit is een bijzonder gevoel en na de eerste keer zul je dit steeds vaker gaan voelen. Je kunt reageren op de bewegingen van je kleintje door te wrijven over je buik wanneer je een schopje voelt. Wanneer je dit een tijdje doet zal je baby doorhebben dat er ook iemand aan de andere kant van de buikwand is. Je kindje gaat op den duur ook reageren op jouw aanrakingen.

Doe een 3d echo

Een 3d echo laat je precies zien hoe je kindje eruit ziet. Je ziet al op wie de kleine lijkt, het neusje van mama en het mondje van papa. Je ziet alles helemaal precies, heel bijzonder dus. Omdat je nu echt een beeld bij het gezichtje van je kindje krijgt voel je je nog hechter met je kindje. Voor papa’s is dit helemaal een bijzonder moment, die voelen het kindje natuurlijk niet in hun buik groeien. Een papa moet daarom goed betrokken worden bij de zwangerschap.

Masseer je buik

Door je buik je masseren met een heerlijke olie kun je de schade van striae beperken. Dit is niet alleen fijn voor je huid, ook je baby kan hier van genieten. Je hebt tijdens het masseren een momentje voor jezelf en de baby.

Door je te laten masseren vergeet je even alle hectiek om je heen en kun je je ook even helemaal een voelen met de baby.

Rate this post

Plaats een reactie