Home » Niet gecategoriseerd » Verschillende soorten zaagmachines

Verschillende soorten zaagmachines

Zaagmachines zijn voor veel klusjes noodzakelijk om te hebben. Niet alleen voor hout zagen, maar eveneens voor vele andere zaken eveneens. Om die reden zijn er veel verschillende zaagmachines op de markt, welke we in dit artikel voor je op een rijtje zetten.

Afkortzagen

Het woord zegt het al: een afkortzaag is geschikt om verschillende materialen af te korten. Het kan ook handig zijn voor aluminimum bewerken. De diepte van het zaagblad bepaalt het bereik wat een afkortzaag kan bewerkstelligen. Ze zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. Hoe duurder de zaag, hoe dieper het zaagblad doorgaans is. Ook heb je afkortzagen met trekfunctie en afkortzagen zonder trekfunctie. Sommigen zijn naar beide kanten kantelbaar. Andere afkortzagen zijn slechts naar één kant kantelbaar.

Cirkelzagen

Een cirkelzaag kun je – logischerwijs – gebruiken om cirkels te zagen. Deze zaag kan namelijk in een hoek van 45 en 90 graden zagen. Ook is hij doorgaans geschikt om langere zaagstukken te zagen. Hoe duurder de cirkelzaag hoe scherper de zaag is. Ook de stroomcapaciteit en het zaagblad is afhankelijk van de prijs.

Kettingzagen

Wanneer je snel en kwalitatief hout wilt zagen, is een kettingzaag ideaal. Deze zijn er op netstroom, accu en natuurlijk ook op benzine. Bij dit type zaag geldt; hoe duurder de zaag, hoe handiger de zaag in gebruik is. Vooral het vermogen is belangrijk bij een kettingzaag. Indien je een hoog vermogen hebt, betekent dit dat de zaag een beter resultaat levert. Ook voor aluminium bewerken kan de zaag van pas komen.

Lintzagen

Voor het fijnere zaagwerk heb je niet zoveel aan een kettingzaag, afkortzaag of cirkelzaag. Nee, een lintzaag biedt daarvoor de perfecte uitkomt. De zaag is zeer handig voor wanneer het op echt precisiewerk aankomt. Deze kan gebruikt worden bij kunststof, hout en natuurlijk ook aluminium bewerken. Een lintzaag is vooral handig om in een werkplaats te zetten. Meenemen naar bepaalde locaties is namelijk niet zo handig met een dergelijke zaag, vanwege de afmetingen.

Recepiozagen

Bij het grovere zaagwerk is het slim een recepiozaag aan te schaffen. Met deze zaag kun je gemakkelijk dikke takken afzagen, of andere soorten hout of kunststoffen waarbij het niet belangrijk is dat het er heel netjes uitziet. Ook bij deze zaag geldt: hoe meer watt, hoe beter de zaag werkt qua vermogen. Hoe duurder de zaag, hoe meer Watt je kunt verwachten.

Welke zaagmachine heeft jouw voorkeur?

Rate this post

Plaats een reactie