Home » organisatie » Verschillende soorten voorzetapparatuur voor heftrucks

Verschillende soorten voorzetapparatuur voor heftrucks

Voorheen werden er aparte heftrucks gemaakt voor aparte werkzaamheden. Bijvoorbeeld voor het optillen van pallets werden er andere heftrucks gebruikt dan voor het optillen van papierrollen. Tegenwoordig hoeft dat gelukkig niet meer. Er worden veel verschillende soorten voorzetapparatuur voor heftrucks gemaakt, die het werk een stuk makkelijker en efficiënter maken. Door deze verschillende soorten voorzetapparatuur wordt een heftruck multifunctioneel en is deze voor veel verschillende werkzaamheden geschikt. Maar welke handige voorzetapparatuur zijn er allemaal?

Verschillende vorkenklemmen

Met vorkenklemmen kan de last op de vorken van de heftruck verminderd worden. Zo ben je niet meer afhankelijk van het maximale gewicht dat de heftruck kan dragen. Dit maximale gewicht wordt verhoogd waardoor er ook veel meer verschillende ladingen getild kunnen worden. Er kunnen makkelijk langere goederen vervoerd worden. Er zijn ook draaiende uitvoeringen, waarmee lading geklemd en geroteerd kan worden. Dit is handig bij bijvoorbeeld bakken met schroot of oud papier die leeggemaakt kunnen worden. Dat kan nu dus ook met een heftruck!

Witgoedklemmen

Witgoedklemmen zijn een erg handige vorm van voorzetapparatuur voor heftrucks. Met witgoedklemmen kan namelijk de juiste klemkracht worden ingesteld, wat erg belangrijk is. In veel distributiecentra ontstaat namelijk schade doordat deze niet goed is afgesteld. Als de kracht te groot is, dan kan het witgoed geplet worden. Is de kracht te klein, dan valt het witgoed naar beneden en dan is de schade vaak nog groter. Met de juiste witgoedklemmen, die hier speciaal voor gemaakt zijn, is dit te voorkomen. Je kunt hiermee zelf de klemkracht instellen, waardoor deze fouten en stuk minder zullen voorkomen.

Palletkeerders

Palletkeerders worden vooral gebruikt tijdens orderpicking. Hier is het vaak nodig om producten uit een rek te nemen en ze ergens anders weer terug te plaatsen. Dit is fysiek erg zwaar werk, als je dit de hele dag moet doen. Met een palletkeerder is dit verleden tijd. Hiermee kunnen voor de helft beladen pallets 180 graden worden gedraaid en gemakkelijk weer ergens anders terug in het rek plaatsen. Zo wordt de rug van de heftruckchauffeur geplaatst!

Veel meer soorten voorzetapparatuur

Naast deze soorten, zijn er nog veel meer soorten voorzetapparatuur. Deze kunnen het werk een stuk makkelijker maken, dus het is slim om hierin te investeren. Laat je adviseren over de juiste soorten voorzetapparatuur voor jouw toepassingen!

Rate this post

Plaats een reactie