Home » Niet gecategoriseerd » Verruil je oude gitaar voor een nieuw exemplaar

Verruil je oude gitaar voor een nieuw exemplaar

Gitaren kopen en verkopen

Wil je graag je huidige gitaar verruilen voor een ander exemplaar, dat meer past bij je inmiddels gevorderde spel en smaak? Dan kun je terecht bij de betere speciaalzaken, die vaak gitaren kopen en verkopen. Jouw huidige gitaar kan via deze weg aan een nieuw leven beginnen in de nog onervaren handen van iemand die nog eelt op zijn of haar vingers moet kweken. Ondertussen verdien jij wat extra om te investeren in een nieuwe gitaar, of een gebruikt of vintage exemplaar, van een wat hogere kwaliteit.

Klaar voor de volgende stap

Nu je het gitaar spelen in de vingers hebt en aan het tokkelen verslingerd bent geraakt, wil je waarschijnlijk ook een instrument dat een mooier geluid geeft. Misschien wil je zelfs wel de stap naar een podium wagen. Dan kan het ook geen kwaad om te investeren in een bijzondere gitaar van goede kwaliteit. Dat geeft toch al gauw wat meer zelfvertrouwen en mensen zullen je eerder serieus nemen als muzikant.

Van klassiek naar western?

Heb je enige tijd op een klassieke of flamenco gitaar gespeeld omdat je dit gemakkelijker afging, maar houd je eigenlijk meer van de twangy sound van western gitaren? Dan kun je ook de overstap maken naar zo’n karakteristiek exemplaar met stalen snaren. Het zal misschien even wennen zijn om harder op de snaren te moeten drukken en wat beter te moeten opletten hoe je je vingers plaatst, maar je kunt hiermee een wat ruiger, scherper geluid voortbrengen.

Neem de tijd om je volgende gitaar te kiezen

De ene western gitaar is de andere niet: de grootte van de kast en de materialen waarvan dit type gitaar gemaakt kan zijn kan verschillen. Dit heeft ook invloed op het geluid. Neem dus geen overhaaste beslissingen, maar probeer rustig verschillende gitaren uit om te kijken welke het beste bij je past. Wees ook niet bang om een beroep te doen op de expertise van de verkopers van de speciaalzaak. Zo ga je gegarandeerd nog vele jaren vol spelplezier tegemoet!

Rate this post

Plaats een reactie