Home » Auto » Verkopen auto aan particulier of aan bedrijf?

Verkopen auto aan particulier of aan bedrijf?

Hoe kan je zelf je auto verkopen

Wanneer je zelf je auto verkopen wilt is het belangrijk om je van te voren in te lezen. Zo kan je vaak al veel leren van de ervaringen van andere en weet jij zodra je jouw auto gaat verkopen waar jij op moet letten.

auto-aan-particulier-verkopen

Waar kan je zelf je auto verkopen?

Ga je zelf je auto verkopen? Kijk dan goed naar alle mogelijkheden.
Flyer achter het raam: Dit is ideaal voor wie lokaal aandacht wilt vestigen op zijn of haar auto. Maak een mooie flyer met alle specificaties van de auto die jij wilt verkopen en plak deze goed zichtbaar achter het raam. Parkeer vervolgens jouw auto op een openbare plek; zoals de supermarkt op vrijdag.
Advertenties: Advertenties kunnen zowel offline en online gepost worden, hiermee bereik je vaak het grootste publiek. In de meeste gevallen komt er vroeg of laat vanzelf een koper die wilt komen kijken.
Opkoop diensten: Zelf je auto verkopen binnen 24 uur? Je ziet het tegenwoordig steeds vaker voorbij komen op tv en op internet. Een snelle dienst waarbij er een bod uitgebracht wordt op jouw auto door een autogarage. Vervolgens kan je hiermee akkoord gaan en is je auto binnen 24 uur verkocht.
Social media: post een foto van jouw auto en specificaties op facebook, twitter of een ander social media en vraag jouw vrienden, familie en kennissen om deze zoveel mogelijk te delen.

koper autoDe koper komt kijken

Wanneer iemand eenmaal geïnteresseerd is  jouw auto dan is het gebruikelijk dat ze eerst even komen kijken. Zorg er voor dat je niet alleen thuis bent als je dit een ongemakkelijke ervaring vindt, vaak is er niets aan de hand maar extra zekerheid kan natuurlijk nooit kwaad wanneer het gaat om het verkopen van auto’s.

Als de potentiele koper een proefrit wilt maken wees dan niet bang om ja te zeggen. Vraag wel altijd van te voren naar het paspoort of rijbewijs van de koper en maak hiervan een duidelijke foto met jouw mobiele telefoon.  Als de koper geen kwaad in de zin heeft zal hij hier mee instemmen.

Meer tips lezen over het onderwerp verkopen auto ?

Rate this post

Plaats een reactie