Home » Internet » Verbouwen voor beginners

Verbouwen voor beginners

Ga je je woning verbouwen? Of ga je verhuizen en moet er nog een hoop gebeuren tot het helemaal naar wens is? Waarschijnlijk heb je je al verdiept in alles wat bij verbouwen komt kijken, toch blijkt dat er vaak meer bij komt kijken dan je in de eerste instantie denkt. Met een goede voorbereiding is het toch mogelijk om op een snelle en goede manier te gaan verbouwen zonder dat je hier een bouwopleiding voor hebt hoeven volgen. Het is natuurlijk wel altijd makkelijk om samen een plan op te stellen met iemand die wel een bouwopleiding heeft afgerond en enige werkervaring heeft.

Planning

Begin altijd bij het begin, start met een goede planning. Schrijf uit wat je allemaal wilt doen en wat de verwachte kosten hiervan zijn. Je kunt gewoon beginnen met alles onder elkaar te schrijven, daarna kun je alle klussen verder gaan uitwerken en prioriteren. Schrijf erbij wat je zelf kunt doen, waar je hulp bij nodig hebt van je omgeving en bij welke klussen je echt iemand in zou moeten huren.

Architect

Wil je graag een architect inhuren? Of denk je misschien dat je een architect in moet huren? Dat is niet altijd waar. Wanneer je gewoon gaat verbouwen is het inhuren van een architect helemaal niet verplicht. Ga je een aan de slag met structurele werken zoals het verwijderen van een draagmuur? Dan gelden er andere regels. Hiervoor moet je een bouwbedrijf inhuren om je ondersteuning te bieden. Zij kunnen je helpen de juiste keuze te maken, daarbij lettende op budget, mogelijkheden en de tijdsplanning. Een architect of een bouwbedrijf inhuren klinkt altijd als een kostenpost, maar soms hebben zij een duidelijk plan waarmee je een hoop kosten kunt besparen. Het is uiteraard wel belangrijk om altijd verschillende offertes op te vragen.

Budget

Zorg dat je met een budget werkt, stel vooraf een budget vast en probeer je hier aan te houden. Wanneer je de planning gaat maken en uitschrijft wat de verwachte kosten per klus zijn kun je gaan kijken wat je allemaal kunt doen binnen je budget. Reken wel altijd ongeveer 10 procent extra voor onvoorziene kosten. Zo kun je financiële tegenslagen overbruggen.

Informeren

Voordat je gaat beginnen met de hele verbouwing en voorbereiding is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen. Lees artikelen op internet, vraag advies aan je vrienden en familie. Vraag ook vooral na wat lastige situaties zijn en waar zij zelf misschien wat meer moeite mee hadden. Zo kun je ervoor zorgen dat je niet tegen dezelfde dingen aanloopt.

Rate this post

Plaats een reactie