Home » Veiligheid » Veiligheid wordt vergoed!

Veiligheid wordt vergoed!

Nog te weinig mensen in Nederland weten hoe ze EHBO moeten verlenen. Terwijl dit juist van levensbelang kan zijn. Een reden dat vaak genoemd wordt waarom men geen EHBO cursus heeft gedaan is dat men een EHBO cursus vaak te duur vindt. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat er vaak een vergoeding is voor een EHBO cursus. Daarnaast verhogen we de veiligheid in Nederland als bijna iedereen een EHBO cursus heeft gevolgd. 

 

Wat kost een EHBO cursus?

 

De kosten voor een EHBO cursus variëren nogal. Dat heeft ook te maken met het feit dat de cursussen verschillen. Zo kun je een heel uitgebreide cursus volgen dat meerdere dagen duurt en waarbij alle aspecten van EHBO aan bod komen, of je doet bijvoorbeeld een reanimatiecursus van één middag. Vaak hangen de kosten ook nog af van de grootte van de groep. De kosten van een EHBO cursus kunnen oplopen van een paar tientjes tot honderden euro’s.

first-aid-kit-62643_640 (2)

Vergoeding EHBO cursus

 

Wat men vaak niet weet is dat een EHBO cursus regelmatig vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Een zorgverzekeraar vindt preventieve zorg belangrijk. Door goede preventieve zorg te bieden, wordt (erger) letsel voorkomen waardoor de uiteindelijke ziektekosten lager uitvallen. Een zorgverzekeraar houdt natuurlijk de ziektekosten het liefst zo laag mogelijk, dus daarom willen ze maar al te graag dat mensen een EHBO cursus volgen. De vergoeding voor een EHBO cursus zit niet in de basisverzekering, maar wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Bekijk je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar of je een vergoede EHBO cursus kunt volgen.

 

De werkgever betaalt

 

Een bedrijf moet voldoen aan bepaalde EHBO eisen. Als een bedrijf hier niet aan voldoet loopt het risico op een boete. Daarom kan het zijn dat jouw werkgever graag de kosten betaalt voor een EHBO cursus, zodat hij iemand of meerdere mensen rond heeft lopen die eventueel EHBO kunnen verlenen. Mocht je graag een EHBO cursus willen volgen, maar wordt het niet vergoed door je zorgverzekeraar, dan zou je altijd nog eens bij je werkgever kunnen vragen of hij er belang bij heeft dat er (nog) iemand in het bedrijf een certificaat of diploma op zak heeft.

 

Rate this post

Plaats een reactie