Home » Huishoudelijk » Veilige leefomgeving voor je kinderen

Veilige leefomgeving voor je kinderen

Kinderen zijn ondernemend. Ze ontdekken graag nieuwe dingen en vinden het leuk om met spullen te spelen die geen speelgoed zijn. Je theepot bijvoorbeeld, of een fles bleekmiddel in de badkamer. Het is belangrijk om de leefomgeving van je kinderen zo veilig mogelijk te maken. Niet alleen bij jou thuis, maar ook op andere plekken waar je kinderen regelmatig komen. Misschien staat bij opa en oma het afwasmiddel wel onder de gootsteen? Dan kun je hen gerust vragen dit op een veiligere plek te zetten, zodat grijpgrage kinderhandjes er niet bij kunnen.

 

Schoonmaakmiddelen zijn prachtig speelgoed

Kinderen spelen het liefst met spullen die niet van hen zijn. Berg gevaarlijke spullen op op een plek waar je kindje niet bij kan. Schoonmaakspullen verdwijnen dus in een bovenkast in de keuken. Zorg er ook voor dat kinderen niet bij scherpe materialen, zoals messen en scharen kunnen komen. Zelfs iets simpels als een waxinelichtje kan heel gevaarlijk zijn: je kind kan het makkelijk uit elkaar halen en de losse onderdelen in de mond stoppen.

 

Bereid je huis voor op de komst van je kindje

Ben je in verwachting van je eerste kindje en wil je een veilige leefomgeving creëren? Zorg er dan voor dat alle gevaarlijke spullen zijn opgeborgen. Een tafel met scherpe punten kun je veiliger maken door een speciale hoekbeschermers op te zetten. En open stopcontacten dek je natuurlijk af met een speciale afdekplaat. Zo kunnen kleine kindervingertjes niet meer in de gaatjes pulken als ze beginnen met kruipen.

 

Optimaal voorbereid: EHBO voor kinderen

Als je een kind hebt, is het slim om een cursus EHBO aan kinderen te volgen. Zo weet je precies wat je moet doen in een noodsituatie. Heeft je kindje zich verbrand? Heeft je kind schoonmaakmiddel in de ogen heeft gekregen en weet je niet of je eerst de huisarts moet bellen of de oogjes uit moet spoelen? Of stikt je kind bijna in een stuk speelgoed of iets te eten en wil je weten wat je voortaan kunt doen om de situatie te voorkomen? Kies dan voor een EHBO cursus, die speciaal is gericht op jonge ouders. Bij EHBO aan kinderen leer je of je eerst de dokter moet bellen of dat je direct de kleren van een verbrand lijfje moet halen en je kindje eerst onder de douche moet zetten. Met een EHBO diploma op zak ben je uitstekend voorbereid in geval van nood. Maar natuurlijk hopen we dat je dit nooit nodig zult hebben.icon-66783_640

Rate this post

Plaats een reactie