Home » online daten » Van welke sport val je het meest af?

Van welke sport val je het meest af?

De zomer komt er weer aan en we willen natuurlijk allemaal met een strak lichaam het strand op. Maar wat is nou de beste sport om het wintervacht kwijt te raken? En zijn natuurlijk veel sporten die er voor kunnen zorgen dat je afvalt. We noemen er een aantal op.

Vechtsport

Bij een vechtsport kan je gemiddeld tussen de 500 en 980 kcal/uur verbranden. Het is daarom een goede manier om af te vallen. Voor dat je een sport uit kan voeren moet je natuurlijk wel de juiste benodigdheden hebben. Kijk voor alles wat je nodig hebt voor een vechtsport op www.nlfightshop.nl. Maar welke vechtsporten dan? Er is niet een specifieke sport die het beste is, het is namelijk heel persoonlijk. Je kan bijvoorbeeld denken aan sporten als: kickboksen, taekwondo en jiujitsu. Je houdt deze sporten vaak niet uren lang vol. Daarom zou je het nog kunnen afwisselen met andere trainingen.

Squash

Wanneer je gaat squashen kan het zijn dat je tot 980 kcal/uur kan verbranden. Met deze sport ben je continu in beweging en moet je steeds opletten waar je kan lopen en waar de bal heen gaat. Het zijn korte vaak korte sprintjes. Het is ook een leuke manier om af te vallen omdat je het samen kan doen. Een partij duurt niet heel lang, dit komt omdat het heel inspannend is.

Tennis, hockey, rugby en volleybal

Dit zijn vaak de meest voorkomende sporten, maar over het algemeen val je hier minder af dan bij squashen of een vechtsport. Met deze sporten verlies je namelijk gemiddeld zo een 500 tot 650 kcal/uur. Wat bij deze sporten wel een voordeel is, is dat je dit in teamverband doet. Je kunt dus niet zeggen ‘Ja sorry ik heb even geen zin vandaag’. Als je dat doet, laat je je team in de steek en dat is niet de bedoeling!

Zwemmen

Zwemmen is niet alleen lekker maar ook nog eens goed als je wilt afvallen. Je verliest hier gemiddeld 490 tot 900 kcal/uur. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe actief je aan het zwemmen bent. Als je rond aan het dobberen bent op een luchtbedje is dit natuurlijk niet heel goed om af te vallen.

Spinning

Spinning of gewoon fietsen kan een goede manier zijn om af te vallen. Je moet wel even doortrappen. Als je rustig een beetje aan het rond trappen bent verbrand je gemiddeld namelijk maar 330 kcal/uur. Wanneer je het tempo even opschroeft kan dit oplopen tot wel 1300kcal/uur zijn. Wil je dit bereiken heb je een gemiddelde snelheid van 30 km/h nodig. Niet voor iedereen is het mogelijk om veel te fietsen. Wat je wel kan proberen is om naar je werk te fietsen. Dan combineer je de dagelijkse dingen met sporten.

 

Rate this post

Plaats een reactie