Home » Niet gecategoriseerd » Van babybed naar peuterbed

Van babybed naar peuterbed

 

Er komt een moment waarop jouw baby het babybed ontgroeid is. Er worden beentjes over de zijkant gegooid of er wordt zelfs uitgeklommen. Meestal is dit rond de leeftijd van twee jaar, maar natuurlijk is het afhankelijk van de ontwikkeling van elk kind. De verhuizing naar een peuterbed is een grote stap in het leven van jou en jouw kind. Er zullen met een aantal zaken rekening gehouden moeten worden om deze verandering zo goed mogelijk te begeleiden.

 

Slapen in het nieuwe bed

Er zal op zoek gegaan moeten worden naar een nieuw bed. Het hoeft nog niet de afmeting te hebben van een bed voor volwassene want een kinderbed volstaat. Om te zorgen dat jouw kind net zo lekker – of nog lekkerder – slaapt in het nieuwe bed zal de juiste keuze uit het aanbod van Slaaploods kindermatrassen gemaakt moeten worden. Belangrijke overwegingen zijn natuurlijk materiaal (een peuter plast nogal eens in bed) en de eigenschappen op het gebied van warmte-afgifte. Er zijn bovendien kindermatrassen voor een meegroeibed, dit kan interessant zijn met het oog op duurzaamheid omdat er de komende jaren niet weer een groter bed hoeft worden aangeschaft. Een hoofdkussen komt pas in zicht als het kind erom vraagt, dus dit hoef je in het begin nog niet in het peuterbed te leggen. De stap zelf is al vernieuwend genoeg.

 

Voorzorgsmaatregelen

Het allernieuwste is natuurlijk dat er ’s nachts uit bed kan worden gegaan. Een nachtelijke wereld vol avontuur staat jouw kindje te wachten. Op het gebied van veiligheid zijn er dan ook een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg dat al het rondslingerende speelgoed is opgeruimd zodat er niet gestruikeld kan worden tijdens het nachtelijke dwalen. Monteer een hekje voor de trap als dit er nog niet zat. Een idee zou ook kunnen zijn om een bel te laten klinken op het moment dat de slaapkamerdeur geopend wordt zodat jij gewekt wordt.

 

Zorg in elk geval voor een positieve ervaring. Laat jouw kind merken hoe trots je op hem/haar bent dat het nu in een groter bed slaapt. Hoe veiliger en comfortabeler het nieuwe bed aanvoelt, hoe eerder de slaap gecontinueerd wordt. En dit is voor iedereen in huis natuurlijk een fijn gegeven!boy-799960_640

Rate this post

Plaats een reactie