Home » Overige » Vakantietrends voor 2016

Vakantietrends voor 2016

Het is weer bijna tijd voor vakantie en langzaam maar zeker ga je al plannen maken hoe je de vakantie gaat doorbrengen met vrienden, familie, vriendin enzovoort. Wanneer je op vakantie gaat, heb je vaak ook een nieuwe garderobe nodig, heb je nog nieuwe Italiaanse t-shirts nodig, een nieuwe korte broek of een paar vette sneakers. Dan is het nu tijd om je slag te slaan voordat het te laat is. Daarnaast zijn er nog een aantal vakantietrends waar je van op de hoogte moet zijn voordat je op vakantie gaat of zelfs nog een last minute reis moet boeken.

Familie

Steeds vaker komt het voor dat de hele familie met elkaar op vakantie gaat. Tegenwoordig hebben ouders het steeds drukker, werkstress, de afstand tussen elkaar, school, noem het allemaal maar op. Nederland is nu eenmaal een 24/7 economie geworden en daardoor zijn we constant bezig om onze zaken op orde te hebben. Het bijeen brengen van opa’s, oma’s, ooms en tantes brengt zorgt ervoor dat jullie volledige focus hebben om de vakantie met elkaar door te brengen. Familiebanden aanhalen is enorm belangrijk, want je hebt er maar één en is onvervangbaar.

Tot jezelf komen

Zeker een trend die al wat langer bestaat maar ook belangrijk is vanwege ons drukke leven is het helemaal tot jezelf komen. Je zoekt de rust op en mijd de drukte van de toeristische trekpleisters, de telefoon en alle stress van Nederland wordt achtergelaten. Wanneer je de rust hebt opgezocht kun je eens goed nadenken over jezelf, je komt jezelf wellicht tegen, wat ook goed voor de verwerking is.

Onbekende bestemmingen

Ook genoeg van al die toeristische trekpleisters? Kijk eens rond in steden of gebieden waar nog nooit iemand van je kennissenkring is geweest. Dat levert weer nieuwe verhalen op aan je kennissen als ze vragen waar je bent geweest. Ze zouden haast denken dat je gek bent geworden doordat je op zo’n onbekende plaats bent geweest, omdat het een stuk onveiliger is. Je valt als toerist toch op.

Luxe kamperen

Heb je geen zin in een hotel, maar ook geen zin om in een tentje op een camping te gaan zitten? Ken je Glamping al? Met Glamping heb je de luxe van een huisje die volledige is ingericht met grote bedden, jacuzzi, grote koelkasten en luxueuze banken. En dat op een camping! Je stapt de deur uit en je bent in de natuur. Niet in de vieze lucht van de stad, de frisse lucht van de natuur, er is niks beters!

Interrail

Veel studenten die niet zoveel te besteden hebben willen ook graag op vakantie. Dat doen ze door een reis te maken door Europa en verschillende steden aan te doen. Dit doen ze door middel van een interrail reis. Met de trein ga je door heel Europa voor een mooie prijs, je hebt daarin enorm veel vrijheid waar je naartoe wilt en hoe lang. Heb je altijd al een keer het oosten van Europa willen zien? Praag, Boedapest, Skopje, Boekarest, Sofia zijn zeer populaire bestemmingen waar studenten de verschillende culturen opzoeken. Maar het hoofddoel van vele studenten is natuurlijk om het uitgaansleven eens goed uit te testen.

 

 

 

Rate this post

Plaats een reactie