Home » Educatie en werk » Typisch Limburg

Typisch Limburg

Limburg, de meest zuidelijke provincie van Nederland, wordt regelmatig een beetje als een uithoek gezien. Er zijn verschillende kenmerkende aspecten uit Limburg, die je nergens anders in Nederland terug ziet. Zo vieren ze als geen ander carnaval, eten vlaaien en praten met een sterk – enigszins Duits – accent. Nieuwsgierig waarin de Limburgers nog meer verschillen met de rest van Nederland? Lees het hier!

Maastreech

Maastreech, Limburgs voor Maastricht, is een bruisende studentenstad in het zuidelijkste puntje van Nederland. Deze stad leent zich perfect voor een citytrip of dagje weg voor iedereen die er even tussenuit wil. Romantisch voor stelletjes, gek doen met je vriendinnen of als familie uitje. Parkeer je auto in een Q-park parkeergarage en bekijk, doe, geniet of ervaar de volgende activiteiten! Begin je dag met een koffietje op het centrale marktplein midden in de stad. Er bevinden zich veel horecazaken en leuke kroegjes. Shop wat in de leuke winkeltjes rondom de markt en wandel zo naar het Onze-Lieve-Vrouweplein. Bezoek ook zeker het befaamde Vrijthof. Ooit fungeerde dit plein als een begraafplaats, zo zijn er begin jaren ‘70 diverse graven gevonden. Deze culturele locatie is geliefd vanwege de vele monumenten en evenementen.

Grotten

In Zuid-Limburg, vlakbij het dorpje Mergel, vind je een flink aantal grotten. Zet een (flink) stap terug in de tijd en ontdek het Zuid-Limburg van 70 miljoen jaar geleden. Er zijn miljarden zeedieren met kalkskelet te zien, die langzaam één zijn geworden met het mergellandschap. Daarnaast is de omgeving van Mergel ideaal om te wandelen en fietsen. Er zijn veel oude kastelen, hoeves en kloosters te zien, die absoluut een bezoekje waard zijn. Het eeuwenoude gangenstelsel is meer dan 250 kilometer lang. Daarnaast kun je ook grotbiken, een spooktocht of lasergamen. ‘s Avonds kun je het centrum van Valkenburg induiken om te genieten een hapje en een drankje.

Wacht dus niet langer en verruil de typische Nederlandse provincies voor mini-uitstapje naar Limburg. Door de heuvels, het dialect en de andere soort cultuur voelt het misschien ietwat aan als het buitenland. Dus voor dit vakantiegevoel hoef je niet ver te rijden, bezoek gewoon het pittoreske Limburg.

 

Rate this post

Plaats een reactie