Home » Tuin » Tuinplanten kopen? Het blijft soms erg lastig

Tuinplanten kopen? Het blijft soms erg lastig

Tuinplanten kopen? Het blijft soms erg lastig

Tuinplanten, ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Door het grote aanbod aan tuinplanten is het voor veel mensen lastig om een keuze te maken, want welke tuinplanten passen nu het beste in mijn tuin? Hieronder volgen een aantal veelgebruikte tuinplanten die zowel in grote als in kleine tuinen gebruikte kunnen worden, waarbij onderscheid is gemaakt tussen de standplaatsen zon, halfschaduw en schaduw. Let bij het aanschaffen van de tuinplanten ook op het onderhoudsgemak. Ben je geen tuinman of tuinvrouw? Zorg dan dat je voor tuinplanten gaat die weinig onderhoud behoeven.

– Echinacea purpurea, beter bekend als de Zonnehoed is een schitterende vaste plant voor op een zonnige plek in de zon. Hoe meer zon de Zonnehoed krijgt, hoe beter hij groeit en tot zijn recht komt. In de zomermaanden bloeit de Echinacea purpurea met prachtige paarse bloemen. Een genot voor in de tuin en daarom de creme de la creme onder de tuinplanten! De hoogte van de Echinacea purpurea kan (met bloem erbij opgeteld) ruim een meter bedragen.

– Liriope muscari ‘Moneymaker’, beter bekend als het Leliegras is een fantastisch mooie siergras voor op een half-beschaduwde plek in de tuin. Eventueel kan de Liriope zelfs op een schaduwrijke plek worden gezet. Het blad in jaarrond frisgroen van kleur en in de maanden juli en augustus bloeit de Liriope met purperkleurige bloemen. Zowel toepasbaar als groepsbeplanting maar ook solitair erg mooi in bijvoorbeeld een rotstuin. De Liriope bereikt een uiteindelijke hoogte van zo’n 30 tot 40 centimeter.

– Pachysandra terminalis, ook wel Schaduwkruid genoemd is de oplossing voor iemand die tuinplanten zoekt voor op een schaduwrijke plek. De Pachysandra heeft prachtig donkergroen blad, zolang deze maar in de schaduw staat. Deze bodembedekker wordt niet veel hoger dan 20 cm en heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Ook bloeit de Pachysandra terminalis (onopvallend) met witte kleine bloempjes.

Rate this post

Plaats een reactie