Home » Kunst » Trends in wasmachines en wasdrogers in 2016

Trends in wasmachines en wasdrogers in 2016

Zo net voor de vakantieperiode is het weer een perfect moment om eens terug- en vooruit te kijken naar ontwikkeling in de witgoed sector. Met name wil ik eens inzoomen op de ontwikkeling die ik dit jaar heb gezien op het gebied van wasdrogers en wasmachines.

En daarna kort in blik in de toekomst welke nieuwe witgoedapparatuur kunnen we in 2017 verwachten.

 

Energiezuinigheid is de hype van 2016

Zowel bij wasmachines als drogers is de aandacht voor energieverbruik echt goed doorgebroken. Bij de wasdrogers zien we warmtepompdrogers, waarvan de Consumentenbond zegt dat ze nog maar 26 euro per jaar kosten. De oude energie slurpende condensdrogers worden hiermee weggevaagd door de warmptepompdrogers. Ook het verschil in aanschafprijs tussen de twee soorten drogers wordt steeds kleiner. Met de keuzehulp: warmtepompdroger kiezen kun je makkelijk zelf bepalen welke wasdroger het beste bij je past.

Bij de wasmachines is een A+++ – 30% energielabel al heel gewoon. Met dit soort wasmachines kun je voor twee tientjes een heel jaar lang wassen. Wel heeft elk voordeel wel een nadeel. Zo heeft ook de energiezuinige wasmachine een keerzijde namelijk: de lange duur wasprogramma’s. Een gemiddelde wasmachine doet er 2,5 uur over om een complete wasprogramma te doorlopen. Dit wordt met name veroorzaakt door de focus van fabrikanten op het verminderen van het energieverbruik en het wassen op lage temperaturen. Het kost daarom simpelweg meer tijd om de was goed schoon te krijgen.

 

Gaat de wasdroogcombinatie verder doorbreken in 2016?

Ik verwacht dat de was-droogcombinaties een grote vlucht gaan nemen. Veel mensen hebben weinig tijd voor huishoudelijke klussen. Tijd besparen op wassen en drogen zal op enthousiasme van veel mensen kunnen rekenen. Een wasdroogcombinatie kan dat gemak brengen. ’s-Avonds voor het slapen stop je de vieze was in de machine en ’s-morgens als je opstaat zit de was schoon en droog in de machine.

Zeker nu AEG de wasdroogcombinatie heeft voorzien van warmtepomptechniek staat de deur open voor het grote publiek om deze apparaten te gaan gebruiken.

Meer achtergronden over de wasdroogcombinatie op WasmachineSale.nl.

Rate this post

1 gedachte over “Trends in wasmachines en wasdrogers in 2016”

Plaats een reactie