Home » bromfietsverzekering » Tips voor vrijwilligerswerk in het buitenland

Tips voor vrijwilligerswerk in het buitenland

Overweeg jij om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen? Dan is het lezen van deze blog met tips over vrijwilligerswerk buitenland zeker de moeite waard. Je vindt hier verschillende tips die jou zullen helpen bij het make van een keuze. Is vrijwilligerswerk iets voor jou? En hoe zorg ik dat ik de juiste beslissingen maak?

Wat past bij jou?

Je kunt ervoor kiezen om mee te werken aan een project waarvan al exact bekend is wat de inhoud is en waarvan je ook precies weet wat je gaat doen en waar. Als je het al spannend genoeg vindt om überhaupt vrijwilligerswerk te gaan toen en niet houdt van onverwachte wendingen dan is het verstandig om een goed uitgestippeld project te kiezen. Je kunt ook naar plekken gaan waar alles minder goed georganiseerd is. Bijvoorbeeld omdat er pas een natuurramp heeft plaatsgevonden en er zo spoedig mogelijk hulp nodig is.  Dit is een totaal andere vorm van vrijwilligerswerk en waarschijnlijk is het een stuk chaotischer en stressvoller.

Informatieavonden

Veel organisaties houden informatieavonden waar je meer te weten zal komen over vrijwilligerswerk. Ook kun je er spreken met medewerkers van het bedrijf en oud vrijwilligers. Door veel vragen te stellen aan deze mensen kun je een beter beeld krijgen over wat je te wachten staat.

Reisblogs

Vrijwilligers houden regelmatig ook een reisblog bij waar je kunt lezen over hun ervaringen. Deze blogs zijn vaak erg oprecht en geven daarmee een heel goed beeld van wat een vrijwilliger allemaal meemaakt. Hieruit is vaak ook af te leiden of een organisatie voldoet aan de verwachtingen die er waren.

Zorg dat je voorbereid bent

Zorg dat je je goed inleest over de bestemming van de vrijwilligersreis. Het is altijd verstandig om al wat woorden van de taal te leren. Dit kan een goede ijsbreker zijn en ook een positieve indruk achterlaten op de lokale mensen. Zorg verder ook dat je op de hoogte bent van de gewoontes daar en de klederdracht. Je wilt natuurlijk niemand beledigen met het verkeerde gebaar of de verkeerde outfit. Verder kunnen de klederdracht en gewoontes ook belangrijk zijn bij het maken van de keuze voor de bestemming van de vrijwilligers.

 

Rate this post

Plaats een reactie