Home » Internet » Tips voor verhuizen met kinderen

Tips voor verhuizen met kinderen

Er breekt een spannende tijd aan, jullie gaan verhuizen naar een andere woning. Een verhuizing brengt over het algemeen al de nodige stress met zich mee, maar als er kinderen bij betrokken zijn, is dit helemaal spannend. Voor kinderen kan een verhuizing erg ingrijpend zijn. Hier zijn een aantal tips om verhuizen met kinderen iets makkelijker te maken.

Bereid je kind voor en beantwoord alle vragen
Je kind gaat veel vragen stellen. Het is belangrijk om deze allemaal eerlijk te beantwoorden. Leg alles duidelijk uit en heb geduld. Een verhuizing is voor een volwassene al erg spannend en voor een kind is dit nog veel spannender. Je kind is niet anders gewend dan zijn vertrouwde leefomgeving en wordt daar ineens weggehaald. Leg uit wat hier de reden van is, schets een beeld van de nieuwe omgeving, vertel over de nieuwe school en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, over het nieuwe huis. Begin hiermee zodra de plannen concreet zijn, zodat je kind hieraan kan wennen. Ga samen op pad om het nieuwe huis en de nieuwe buurt te verkennen. Zorg er altijd voor dat je positief praat over de verhuizing.

Betrek je kind bij de verhuizing
Het is belangrijk dat je je kind bij de verhuizing betrekt en dat hij ook snapt wat er gaande is. Lees van tevoren boekjes en kijk filmpjes over verhuizen, zodat hij er een duidelijker beeld van heeft. Geef je kind iets te doen tijdens de verhuizing, zodat hij zich nuttig voelt. Laat het verhuizen niet alleen over aan een verhuisbedrijf en volwassenen, maar laat je kind ook meehelpen. Laat hem bijvoorbeeld meehelpen met het inpakken van speelgoed. Vergeet je kind in ieder geval geen aandacht te geven. Verhuizen is een drukke en hectische tijd. Dit kan veel stress opleveren bij je kind. Zijn vertrouwde omgeving is veranderd in een drukke omgeving die leeg wordt gehaald en iedereen is gestresst. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je kind regelmaat heeft en een veilige plek om zich terug te trekken. Laat de oude kinderkamer bijvoorbeeld zo lang mogelijk in tact.

Vergeet de oude omgeving niet
Zorg dat je kind de kans heeft om afscheid te nemen van het oude huis en de oude buurt. Maak hier echt een afscheidsmoment van. Vergeet na het verhuizen de oude omgeving niet. Het is voor een kind moeilijk om weg te zijn van oude vriendjes en de oude omgeving. Ga af en toe terug naar de oude buurt en nodig vriendjes of vriendinnetjes uit in het nieuwe huis.

 

Rate this post

Plaats een reactie