Home » Cultuur en maatschappij » Tips tegen uitgelopen make-up

Tips tegen uitgelopen make-up

Uitgelopen make-up is altijd erg vervelend. Vooral als je ‘s ochtends op de fiets naar school of naar je werk al te maken krijgt met een flinke regenbui, is dit erg balen. Zo loop je de hele dag met uitgelopen make-up rond. Vaak kun je het ergste wel een beetje wegvegen, maar echt mooi wordt het er nooit meer op. In Nederland heb je dit probleem niet alleen in de herfst en de winter, maar helaas ook in de andere seizoenen. Er kan namelijk altijd wel een regenbuitje vallen in ons land. Verder kan je make-up niet alleen door regen uitlopen, maar in de zomer bijvoorbeeld ook door zweten. Het is dus een frustratie die zich altijd kan voordoen. Maar wat doe je er nou aan? Er zijn verschillende dingen die helpen tegen uitgelopen make-up, zoals het laten zetten van Nouveau Contour permanente make-up , het gebruiken van speciale producten, of het gebruiken van waterproofmake-up.

Waterproofmake-up

Natuurlijk zou je ervoor kunnen kiezen om waterproofmake-up te gebruiken. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Een voordeel van waterproofmake-up is dat het natuurlijk veel van het uitlopen voorkomt. Een nadeel van het gebruik van waterproofmake-up is dat het wel een stuk moeilijker kan worden verwijderd dan andere make-up. Je moet een goede make-up remover aanschaffen om waterproofmake-up te verwijderen. Als je waterproofmascara verwijdert, moet je oppassen dat je met het boenen geen wimperhaartjes uit trekt. Dit zou natuurlijk zonde van je wimpers zijn!

Speciale producten

Ook heb je speciale producten die het uitlopen van je make-up moeten voorkomen. Zo bestaat er tegenwoordig bijvoorbeeld een fixeer spray. Deze spray je direct na het aanbrengen van je make-up over je gehele gezicht. Deze fixeert je make-up als het ware, maar je moet er wel voorzichtig mee omgaan. Ook kun je ervoor kiezen om een primer onder je make-up aan te brengen. Deze zorgt ervoor dat de make-up die je hier overheen aanbrengt beter hecht en dus beter blijft zitten.

 

Natuurlijk zijn de bovengenoemde producten geen wondermiddelen, het kan dus gebeuren dat je make-up alsnog licht uitloopt. Zorg er dus voor dat je altijd wat wattenschijfjes, wattenstaafjes of remover bij je hebt om de schade te beperken.

Permanente make up

Een andere optie om uitlopen te voorkomen is het laten aanbrengen van permanente make up. Permanente make up wordt aangebracht door middel van micropigmentatie en heeft veel voordelen. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken om uitgelopen make-up en daarbij scheelt het ook nog eens tijd in de ochtend. Als je bijvoorbeeld een permanente eye liner hebt laten aanbrengen, heb je nooit meer de frustratie dat je je eye liner bijvoorbeeld niet gelijk hebt gezet bij beide ogen. De permanente make up is strak en subtiel, maar je kunt het laten aanbrengen zoals jij het wil. Je kunt permanente make up namelijk in verschillende diktes, lengtes en kleuren laten aanbrengen. Zo is er altijd iets naar jouw wens.

 

makeup-732405_640

Rate this post

Plaats een reactie