Home » Dieren » Tips om zelf een aquarium te bouwen

Tips om zelf een aquarium te bouwen

Als je alle aquaria hebt vergeleken en je toch niet echt een aquarium hebt gevonden dat aan al je wensen voldoet, of als je het gewoon leuk vindt om zelf te klussen, dan kun je natuurlijk ook zelf een aquarium bouwen. Zoek maar eens op zelf aquarium bouwen. Het leuke van zelf een aquarium bouwen, is dat het aquarium dan echt uniek is.

Plan van aanpak

Bedenk van tevoren hoe groot je het aquarium wilt hebben. De dikte van het glas dient namelijk afgestemd te worden op de grootte van het aquarium. Vaak zie je dat het aquarium in of op een meubel staat. Als je zelf het meubel gaat maken, kies dan een houtsoort die sterk is en zorg vooral voor een stevige en stabiele constructie.

Diverse disciplines

Het is helaas niet zo dat je met alleen wat glasplaten een aquarium hebt. Het aquarium moet waterdicht zijn en ook moet je weten hoe je een pomp en verlichting moet aanbrengen. Er komen dus verschillende disciplines bij kijken. Op internet kun je veel ideeën op doen hoe je het beste te werk kan gaan als je zelf een aquarium wilt bouwen.

Tijdrovende uitdaging

Het zelf bouwen van een aquarium is bij grotere aquaria wel goedkoper dan het kopen ervan. Houd er echter rekening mee, dat er best veel tijd in het zelf bouwen van een aquarium gaat zitten, maar als je dat niet erg vindt, dan is zelf een aquarium bouwen ook een leuke uitdaging. Je kan het aquarium dan helemaal naar je eigen smaak maken.

Rate this post

Plaats een reactie